Setembre 2020. "Cotxe, escola, petó i adéu" un article de la periodista Joana Díaz

Sobre la conscienciació de la mobilitat sense emissions amb el nou inici del curs escolar.

"Cotxe, escola, petí i adéu" és la nova lectura proposada per la Regidoria de Sostenibilitat de l'Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor.

La lectura d'aquest mes és amb motiu de la Setmana Europea de Mobilitat celebrada del 16 al 22 de setembre a Catalunya. Durant aquests dies es promouen hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric, així com visualitzar els canvis possibles en l'ús de l'espai públic, millorar la qualitat de l'aire i la reducció de la contaminació.

Fa dues setmanes que va començar el nou curs escolar a Catalunya i després de mesos sense cotxes, hores punta, soroll i contaminació només han calgut uns dies per recuperar la inèrcia aparcada, que no abandonada, de la mobilitat frenètica de les nostres ciutats.

Un article que ens apropa la mobilitat sense emissions i la iniciativa de la campanya "Petó i adéu" i que us animem a fer-ne una lectura i posterior reflexió cap a aquest horitzó sense emissions.

"És bo que tinguem el tema de la mobilitat sostenible a l'agenda i és bo que les ciutats i pobles engeguin iniciatives que provoquin debats en els quals participin cada cop més actors i més diferents"

Darrera actualització: 30.09.2020 | 08:11