Presentació

“Aquest blog neix amb la intenció de servir com a instrument per crear consciència, per generar debat i intercanvi d’opinions; per teixir xarxa i tots els usos que sobre la marxa li puguem trobar.

Ara la crisi climàtica està a la portada dels diaris, obre el telenotícies i, per fi, se’n parla al carrer de manera habitual. Però ja fa molt que la comunitat científica (desesperadament), intenta fer-nos arribar el missatge dels efectes de l’acció humana sobre el nostre planeta, sobre la resta d’éssers vius i, finalment, sobre nosaltres mateixos/es.

El perquè  els advertiments han estat  tan silenciats és fàcil deduir-ho: les possibles “solucions” que ens plantegen xoquen frontalment amb interessos econòmics i assenyalen com a principal culpable l’estil de vida de la societat capitalista.

Ja fa temps que hauríem d’haver pres decisions valentes; que hauríem d’haver renunciat a tot allò superflu i innecessari i que hauríem de saber que els humans no som els únics éssers vius amb dret a la vida i que la nostra acció amenaça, fins i tot, la pròpia supervivència.

L’ecologisme planteja canvis en l’estil de vida que són austers, incòmodes i poc atractius: això és així. Altres camins són postureo, altres camins no són ecologisme sinó jardineria; altres camins són un altre instrument al servei del màrqueting.

Hem de ser capaces de saber diferenciar el consum del consumisme; de rebutjar per principis aquesta manera d’entendre el món que ens ha abocat al desastre.

Ja és hora de prendre partit per la vida de manera radical i inequívoca: de col·locar-la al centre del debat polític, al centre de la nostra quotidianitat, al centre quan ens projectem en el futur... La vida al CENTRE DE TOT per garantir la continuïtat de la vida a les generacions del demà. Sense més excuses, sense més romanços,  ja que la Terra (el nostre bell planeta) no ens espera ni ens esperarà...

Definitivament:  el  segle XXI serà verd...  o no serà.”

 

Darrera actualització: 03.08.2020 | 09:45