L'Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor inicia una campanya per sancionar a les persones incíviques que deixen escombraries, voluminosos i bosses abandonades a la via pública

Divendres, 10 de juny de 2022 a les 11:30

Aquesta setmana s'han fet dues actuacions coordinades entre la Policia Local, la Brigada municipal i l'agent cívica, una d'elles amb expedient sancionador.

La problemàtica dels actes incívics relacionats amb l'abandonament de residus i d'escombraries en vies, espais i béns públics és una evidència que afecta Sant Antoni de Vilamajor. Entre els quals es destaquen els abandonaments de mobles i deixalles a la via pública, les bosses d'escombraries abandonades o dipositades a les papereres, el mal ús del sistema de la recollida d'escombraries, la no recollida dels excrements...

L'Ajuntament fa temps que avisa que aquestes actituds estan fora de la normativa i demana responsabilitat als veïns i veïnes, però davant la persistència d'aquestes actituds a la via pública, el govern municipal ha donat directrius de l'inici d'una campanya sancionadora per tal d'acabar amb aquests actes incívics al municipi.

Aquesta setmana s'han dut a terme dues actuacions de manera coordinada entre la Policia Local, la Brigada Municipal i l'agent cívica.

En una de les actuacions, la Policia Local va aixecar acta amb expedient sancionador per deixar residus voluminosos fora dels llocs permesos.

Amb aquestes primeres actuacions, comença la campanya que continuarà lluitant amb els actes incívics per tal de conscienciar i acabar amb aquesta problemàtica i sancionar a les vilatanes i vilatans amb comportaments vandàlics.

El Consistori vol fer èmfasi i recordar que el sistema de recollida selectiva de Sant Antoni de Vilamajor és el Porta a Porta implementat l'any 2005, sent un dels municipis pioners en aquest sistema i reconegut per l'Agència Catalana de Residus entre els 100 municipis més recicladors de Catalunya durant l'any 2020.

A més, hi ha disponible el servei de la Deixalleria i l'àrea d'emergència ubicada al carrer Sant Jaume i oberta els 365 dies de l'any.

Darrera actualització: 10.06.2022 | 12:40