La commemoració oficial del Bicentenari de l'Ajuntament, es va celebrar en un acte polític amb l'assistència dels exalcaldes i l'exalcaldessa més recents i el Consistori actual

Divendres, 30 de desembre de 2022 a les 10:45

Coincidint amb el dia oficial de l'aniversari, el passat dijous 29 de desembre, amb un discurs de l'Alcalde Raül Valentín, la descoberta de placa i homenatge a les persones convidades, la simbòlica coca com a pastís d'aniversari i el Cant dels Segadors de la Coral Lo Rossinyol.

El passat dijous, dia 29 de desembre de 2022, va ser el dia oficial del Bicentenari de la constitució de l'Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor (29 de desembre de 1822). Per aquest motiu, el Consistori va organitzar un acte polític intern, on va convidar als darrers alcaldes i a l'alcaldessa que han format part de la història, més recent, de l'Ajuntament, per commemorar conjuntament aquest aniversari dels dos-cents anys d'història.

L'acte va tenir lloc a les 18 h a la Sala de Plens, en un espai íntim, i amb l'assistència de la Sra. Mª Lluïsa Berdala Cirera, el Sr. Francesc Tella i Macià, el Sr. Marià Llobera i Batlles, la Sra. Montse Saurí en representació del seu marit Sr. Esteve Mas Roca (1935 - 2015) i l'exalcalde més veterà, el Sr. Francesc Sesat i Grau.

Va començar amb un discurs molt emotiu, per part de l'alcalde Raül Valentín i del Valle, tot recordant la història d'avui fa 200 anys i la composició del primer Consistori, fent un pas per l'essència i la raó d'existència dels ajuntaments com a relació més propera amb els veïns i veïnes, que malgrat les seves limitacions i dificultats, sempre mira per tenir el millor poble possible. També va mencionar totes les últimes accions dutes a termes per dignificar i posar en valor la història de Sant Antoni de Vilamajor (conveni del camp d'aviació Alfou amb Llinars i Cardedeu, la dignificació de l'Escola Republicana d'Alfou, l'edició del llibre publicat "La Vilanova de Vilamajor: noms de cases, indrets i persones" i les accions emmarcades en el Bicentenari, entre altres). Tot finalitzant amb l'agraïment a totes les persones que han participat en aquest Bicentenari i a totes les que durant tots aquests anys, han engrandit, de la manera que sigui, el municipi de Sant Antoni de VIlamajor que formen part de la seva història.

Després, l'actual alcalde, juntament amb l'alcalde més veterà, Francesc Sesat i Grau, van destapar la placa commemorativa del Bicentenari, i que ara llueix a la Sala de Plens de l'Ajuntament.

També es va fer entrega als alcaldes i a l'alcaldessa assistents, d'una reproducció de la placa en homenatge al seu pas pel Consistori i per formar part d'aquests 200 anys de vida i de la història de l'Ajuntament.

I com a bona celebració d'aniversari, tampoc va faltar una coca per bufar les espelmes, que van apagar juntament l'alcalde actual, els exalcaldes i l'exalcaldessa assistents per continuar donant molts anys de vida al nostre Consistori.

Finalment, l'acte va comptar amb la participació de la Coral Lo Rossinyol per la cloenda amb el Cant dels Segadors i un brindis final i coca per a totes les persones assistents.

Darrera actualització: 30.12.2022 | 10:48