L'Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor publica i regala el llibre "La Vilanova de Vilamajor: noms de cases, indrets i persones" amb motiu del Bicentenari de la creació de l'Ajuntament i escrit per l'autor Enric Garcia Pey i Pey

Dimarts, 27 de desembre de 2022 a les 15:30

Disponible a partir del 29 de desembre i amb xerrada de presentació el mateix dijous a les 19 h al Patronat.

Enguany, coincidint amb la commemoració del Bicentenari de la constitució del primer Ajuntament de la Vilanova de Vilamajor, l'Ajuntament ha editat un llibre per posar en valor la història del nostre municipi.

Una obra d'antroponímia i toponímia escrita per Enric Garcia Pey i Pey, soci d'honor de la Societat d'Onomàstica, que ens recorda que "conèixer d'on venim ens ajuda a educar en l'origen, a construir una tradició a través dels noms".

La Vilanova de Vilamajor. Noms de cases, indrets i persones, és un llibre editat per l'Ajuntament, amb la iniciativa de fixar la memòria viva del municipi a través de l'estudi documental realitzat per l'autor Enric Garcia-Pey Pey i amb fotografies de l'Arxiu Municipal i del Fons Bardera.

S'han editat un total de 2.000 còpies de la versió abreujada per regalar a la ciutadania:

  • A partir del 29 de desembre, coincidint amb la data oficial de la Constitució de l'Ajuntament l'any 1822, estarà disponible a l'OAC de l'Ajuntament per aquelles persones que vulguin quedar-se un exemplar.
  • I a partir del 9 de gener, també el podreu trobar a la Biblioteca Joana Raspall i Juanola i al Casal Sociocultural Escoles Velles.

A més, el mateix dijous 29 de desembre es durà a terme una xerrada de presentació del llibre, a càrrec de l'autor, a les 19 h al Patronat de Sant Antoni de Vilamajor, on també hi haurà còpies disponibles per agafar.

El pròleg, a càrrec de l'Alcalde Raül Valentín, destaca la importància de conèixer la nostra història i la de tot el que ens envolta, "tenim a les nostres mans un llibre que ens ha d'ajudar justament en aquest coneixement del nostre entorn més proper, com és el nostre poble, la Vilanova de Vilamajor dels inicis o el Sant Antoni de Vilamajor actual, com us agradi més. I conèixer els noms de les masies, les rieres, els camps, i dels carrers del nostre poble, i veure la seva evolució al llarg del temps, ens ajudarà a tots plegats a ser més conscients de la història del nostre municipi i a la vegada estimar-lo més i millor."
 

Darrera actualització: 27.12.2022 | 15:39

Imatges