BAN relatiu a les restriccions d'abastament d'aigua a Sant Antoni de Vilamajor a causa de l'estat d'excepcionalitat

Dimarts, 14 de març de 2023 a les 15:30

El Consistori també ha adoptat les corresponents mesures pel que fa a la neteja de carrers, obres i les tasques de jardineria i regs al municipi.

L'Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor ha publicat el BAN d'Alcaldia relatiu a l'estat d'excepcionalitat per sequera de la resolució ACC/747/2023, de 6 de març, per la qual es declara l'entrada a l'estat d'excepcionalitat per sequera hidrològica a les unitats d'explotació embassaments del Llobregat, embassaments del Ter i embassaments del Ter-Llobregat i es modifiquen els estats de sequera hidrològica i pluviomètrica d'altres unitats d'explotació.

El municipi de Sant Antoni de Vilamajor forma part de la unitat d'explotació Embassaments del Ter i Llobregat i durant l'estat d'excepcionalitat són d'obligat compliment les mesures incloses en Pla especial d'actuació en situació d'alerta i eventual sequera.

El Consistori també ha pres les mesures pertinents per adaptar-se a les limitacions actuals de reducció d'aigua de boca. Per aquest motiu, i des de ja fa uns mesos, la Brigada Municipal utilitza l'aigua del pou de Can Sauleda per fer les tasques de neteja de carrers i d'obres.
Pel que fa al reg de gespes, es paralitzen les programades al Parc de Can Sauleda i Cementiri i els regs manuals dels arbrats i jardineres es realitzen amb aigua de pou.

També s'ha creat un espai al web municipal relatiu a l'estat de sequera i on queda tota la informació recopilada i també hi ha disponible una llista d'accions i recomanacions per estalviar aigua a casa.

Davant aquesta situació greu, demanem la col·laboració de la ciutadania per fer ús responsable de l'aigua per tal d'intensificar l'estalvi i poder garantir el seu subministrament.

Darrera actualització: 14.03.2023 | 15:36