L'Ajuntament informa de la necessitat de netejar les parcel·les per evitar risc d'incendis i plagues

Divendres, 20 de maig de 2022 a les 12:15

Amb la publicació del BAN que recorda a les persones propietàries de parcel·les la seva obligació de mantenir-les sempre netes.

L'Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor ha publicat el BAN per informar i recordar a totes les propietàries de parcel·les, la seva obligació de mantenir-les sempre netes i garantir les condicions de seguretat, salubritat i ornament públic adients.

La legislació vigent estableix que s'han de retirar les males herbes, les escombraries i els residus. Les parcel·les s'han de mantenir lliures de vegetació seca, per tal d'evitar el perill d'incendi, fet especialment perillós en temporada d'alt risc d'incendi.

A més, el mal estat d'aquestes pot suposar la proliferació d'animals com rates o serps i causar molèsties al veïnat per males olors o plagues d'insectes.

D'aquesta manera, es recorda a la ciutadania la necessitat de realitzar neteges periòdiques de les parcel·les, i especialment en aquestes dates de cara a l'estiu i abans de Sant Joan. Consulta el BAN aquí.

Paral·lelament, l'àrea de Medi Ambient també està gestionant els treballs de neteja forestals i el manteniment de les franges d'enguany.

A més, es recorda a la ciutadania que des del 15 de març al 15 d'octubre de 2022, està prohibit fer foc sense autoritzacions de crema, per tal de prevenir els incendis forestals. Per aquest motiu no es podrà encendre cap foc; llençar objectes encesos; abocar escombraries i restes vegetals i industrials de cap mena; llençar objectes que continguin foc (coets, petards...); ni la utilització de bufadors i similars, ni als terrenys forestals ni als que es troben a la franja de 500 metres que els envolta.

Darrera actualització: 20.05.2022 | 12:25