Per una Festa Major lliure d'agressions sexuals i comportaments discriminatoris amb la instal·lació del Punt Lila

Dijous, 11 d'agost de 2022 a les 09:00

I les diverses actuacions i informacions sobre el protocol d'abordatge i intervenció contra les agressions masclistes.

La Festa Major de Sant Antoni de Vilamajor és un espai lliure de discriminacions i de comportaments sexistes. L'Ajuntament no tolera cap actitud masclista o LGTB-fòbica i fa una crida a la responsabilitat i la cura col·lectiva davant d'aquest tipus de violències i agressions que es produeixen en els espais d'oci nocturn. La prevenció, la detecció, l'atenció i la recuperació implica tota la ciutadania.

És per aquest motiu, que enguany tampoc faltarà el punt lila durant el divendres, el dissabte i el diumenge de festa.

Aquest espai serà un punt d'informació, assessorament, atenció, acompanyament i recull d'incidències d'agressions sexistes que puguin esdevenir durant la Festa Major a la nit, i disposarà d'informació sobre el protocol d'abordatge i intervenció contra les agressions masclistes.

En els Punts Liles es tracten agressions de caràcter sexista, assetjaments, tocaments sense permís, comentaris ofensius o agressions de qualsevol mena i discriminatòries. També agrupa al col·lectiu LGTBI, i té una clara i evident funció pedagògica per fomentar la prevenció, especialment entre els i les joves, i en els ambients més nocturns.

  • El divendres 19 i el dissabte 20 d'agost, s'ubicarà a la zona jove de la Pista esportiva de l'Escola Joan Casas en horari de 22.00 a 01.00 h. I el diumenge dia 21, canviarà la seva ubicació a l'escenari de la plaça de la Vila de 18.00 a 21.00 h amb la finalitat d'apropar-se a tots els públics de la festa.

 

Cartelleria ubicada en els escenaris amb els protocols d'actuació
A les entrades i accessos dels principals escenaris, es podran trobar els cartells dissenyats per facilitar la guia ràpida de protocol i d'actuació contra les agressions masclistes. Si has patit oi presenciat alguna agressió sexual o LGBT-fòbica, si vols consells de com evitar la submissió química, pots consultar la guia aquí o a través del codi QR que trobaràs en els cartells.

Campanya "Sense consentiment és violència"
La regidoria d'Igualtat se suma a la campanya de Cos de Mossos d'Esquadra a través del Pla d'Acció contra les violències sexuals en entorns d'oci amb l'objectiu de donar una resposta policial eficaç davant aquest fenomen, garantir la seguretat en entorns de risc i reduir les victimitzacions en aquest àmbit.

L'eslògan principal de la campanya és "Sense consentiment és violència" que vol conscienciar i promoure la prevenció en les violències sexuals que es produeixen en els entorn d'oci.

D'aquesta manera, durant els dies de Festa Major es podrà trobar la cartelleria referent a la campanya en diversos punts de la zona jove.

Pancarta per una Festa Major lliure
Durant els dies de la festa, es penjarà una pancarta al balcó de l'Ajuntament per reivindicar una festa lliure de sexisme i plena de respecte.

Darrera actualització: 11.08.2022 | 09:00