Entitat de Registre de certificat idCAT

Si vols generar el teu certificat idCAT, cal demanar cita prèvia a l'OAC o a la Policia Local en horari d'atenció al públic.

L'Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor està registrat com Entitat de Registre idCAT, això vol dir que actua de gestora de l'Agència Catalana de Certificació i la ciutadania s'hi pot adreçar per demanar la signatura digital.

Per generar el certificat idCAT, cal demanar cita prèvia a:

  • OAC de l'Ajuntament: 93 845 24 00 (ext. 9) en horari d'atenció al públic (de dilluns a divendres de 9 a 14 h i els dijous de 16 a 18.30 h)
  • Policia Local: 93 845 24 00 (ext. 0) en horari d'atenció al públic (de dilluns a divendres de 9 a 14 h i els dijous de 16 a 18.30 h)

Hi ha dues formes d'obtenir l'idCAT:

Primera opció:

  1. A través del web de l'Agència Catalana de Certificació es pot accedir a la pàgina de sol·licitud de l'idCAT. En aquesta pàgina trobareu un formulari que us permetrà introduir les dades necessàries per obtenir la identitat digital: nom, cognoms, document acreditatiu d'identitat, adreça electrònica, etc. Un cop introduïdes les dades s'emmagatzema la petició per tal que pugui ser validada.
  2. Feta la validació, el ciutadà o ciutadana haurà de sol·licitar cita prèvia a l'oficina d'Atenció Ciutadana de l'Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor o a la Policia Local i presentar-se el dia de la cita amb el document acreditatiu d'identitat original.
  3. Finalment es podrà finalitzar el procés descarregant la còpia de seguretat del certificat per, posteriorment, instal·lar-la al navegador dels dispositius des d'on voleu utilitzar el certificat.

Segona opció:

  1. La ciutadania també té una segona forma d'obtenir el seu idCAT: sol·licitar cita prèvia a l'Oficina d'Atenció Ciutadana de l'Ajuntament o a la Policia Local, on l'operadora li farà una prevalidació de les seves dades.
  2. S'introduiran les dades de la persona interessada, i aquest darrer, haurà d'introduir un codi alfanumèric de 4 dígits que li permetrà autenticar-se a l'hora de descarregar-se el certificat. L'operadora lliurarà un document de compareixença amb les instruccions per a fer la descàrrega i instal·lació del certificat.
  3. Un cop feta la validació, pot instal·lar-se el seu idCAT, des de qualsevol ordinador: s'identificarà amb el seu document acreditatiu (NIF o NIE), la paraula de pas automàtica que s'ha generat automàticament en fer la prevalidació i el codi alfanumèric que ha introduït a l'entitat de registre.
  4. Finalment es podrà finalitzar el procés descarregant la còpia de seguretat del certificat per, posteriorment, instal·lar-la al navegador dels dispositius des d'on voleu utilitzar el certificat.

Podeu consultar tota la informació sobre el certificat idCAT en aquest enllaç

Darrera actualització: 28.01.2022 | 10:17