Àrea d'emergència Sant Antoni de Vilamajor

El servei destinat a les emergències puntuals que no poden ser cobertes amb el servei de recollida habitual Porta a Porta.

  

L'àrea d'emergència és un nou servei amb la finalitat de millorar el servei de recollida de residus domèstic i destinat a les emergències que no es poden cobrir amb el servei habitual de recollida. 

L'ús d'aquesta àrea és restringit i amb control d'accés per aplicació, exclusiu per a residus domèstics i només per a veïns i veïnes del municipi.

La seva utilització, tal com el seu nom indica, és només per a emergències imprevistes que no puguin ser cobertes per les freqüències del servei de recollida.

El model de recollida a Sant Antoni de Vilamajor és el Porta a Porta i cal participar-hi de forma correcta. L'ús d'aquesta àrea és per a casos puntuals i justificats amb un nombre màxim d'aportacions anuals.

L'àrea d'emergència s'obre mitjançant una aplicació mòbil i hi ha càmeres de seguretat per tal de minimitzar conductes incíviques i abocaments incontrolats. En el passat, per motius com aquests, es van clausurar les àrees que hi havia al municipi i des del consistori s'anima als veïns i veïnes a fer-ne un ús responsable, els abocaments incívics estan subjectes a sancions que s'aplicaran a les persones infractores. 

PREGUNTES FREQÜENTS

 • Què hi puc portar?

Matèria orgànica, envasos, paper i cartró, i fracció resta. Només aquelles fraccions que es recullen porta a porta i sempre separats correctament.

Per a residus especials cal anar a la deixalleria. Resta totalment prohibit abandonar-ho voluminosos o trastos: cal que es gestionin a través de la deixalleria o bé mitjançant el servei concertat de recollida (900 897 000).

 • En quin horari puc fer-ne ús?

L’horari establert ara és de 06:00 hores a les 22:00 hores.

 • Quantes vegades la puc utilitzar?

En el cas dels habitatges del nucli i de les urbanitzacions, s’ha establert un màxim de 15 vegades l’any. Un cop exhaurides les entrades, no es permetrà l’accés a la persona usuària.

En el cas dels disseminats s’estableix un màxim de 3 cops a la setmana.

 • On està ubicada?

   L’àrea d’emergència està al carrer Sant Jaume, al costat del corre can.

 • Com puc accedir-hi?

 1. REGISTRA’T AL SISTEMA KOMTAINER:  Emplena el formulari de registre a https://pilot.komtainer.com/santantonidevilamajor

  • Si el DNI de registre coincideix amb el padró de la taxa d’escombraries quedareu validats automàticament.

  • Si no coincideix, disposaràs d’un accés provisional mentre et validen les dades des de l’Ajuntament.

 2. DESCARREGA’T I ACCEDEIX A L’APP KOMTAINER DES DEL TEU SMARTPHONE: Un cop descarregada l'aplicació per a iOS o Android, accedeix a l’aplicació amb el teu usuari i contrasenya.

 3. OBRE L’ÀREA D’EMERGÈNCIA AMB EL MÒBIL:

  • Amb l’app oberta, acosta el mòbil a la porta d’entrada de l’àrea d’emergència i aquesta s’obrirà.IMPORTANT: cal tenir el bluetooth activat. 

  • Un cop a dins, seleccioneu a la pantalla del mòbil quins residus esteu dipositant.

Per qualsevol dubte o més informació podeu contactar amb l’àrea de Medi Ambient: trucant al 938 452 400 o enviant un correu a ajuntament@savilamajor.cat

Consulta el fulletó informatiu

 

Darrera actualització: 04.01.2022 | 11:51