Es reprèn l'actuació sobre l'arbrat a Les Pungoles

Dijous, 26 de novembre de 2020 a les 19:00

El mal estat i els problemes que ocasionen recomanen la retirada de tots els arbres de les voreres de la urbanització.

La setmana vinent es reprendrà l'actuació sobre l'arbrat de Les Pungoles. Encara que en un primer moment es va valorar realitzar una tala selectiva que afectés només als arbres malalts o morts, o que causessin danys a les voreres, xarxa d'aigua, clavegueram o llum, i a propietats privades, finalment s'ha valorat retirar-los tots.

El motiu, que es va acabar comprovant després d'una visita in situ de l'alcalde, el regidor d'Urbanisme, el tècnic de Medi Ambient, membres de l'AAVV Les Pungoles i algunes veïnes, és que es podien mantenir pocs arbres, així que era aconsellable mantenir un únic criteri a tota la urbanització.

L'arbrat viari ha de produir beneficis i en el cas de Les Pungoles, generava més molèsties: voreres que no compleixen la normativa actual per al pas, i que en molts punts els arbres impedeixen totalment el pas; danys en el cablejat elèctric, en voreres i calçades, en la xarxa d'aigua i clavegueram, i en propietats privades; i arbres malalts o morts.

D'altra banda, l'arbrat viari a Les Pungoles no és tan necessari com en altres zones on predominen habitatges alts, i des del POUM es preservarà el caràcter forestal o de ciutat-jardí de Les Pungoles, que donen les parcel·les amb els seus arbres. Recordem que és l'única urbanització del municipi amb arbres a les voreres.

Els treballs inicials implicaran la retirada de l'arbrat i el reompliment dels forats amb terra, mentre que durant les setmanes vinents s'acabaran de sanejar aquests espais amb formigó.

Darrera actualització: 26.11.2020 | 19:12