Can Perpunter

Típica masia catalana del segle XVII anomenada Can Perpunter.

La masia té el carenat paral•lel a la façana principal, una característica de les masies del segle XVII i de les masies que no es dedicaven plenament a tasques agrícoles o ramaderes, sinó altres activitats (cases de poble).

Els Perpunter eren una nissaga de ferrers que duien una vida benestant.

Sant Antoni de Vilamajor era una cruïlla de camins amb una intensa vida comercial gràcies al comerç que es realitzava amb els productes de muntanya. Sant Antoni es convertí en punt de parada, de repòs i lloc on arreglar els mitjans de transports: els cavalls, mules i ases. Quan necessitaven canviar les ferradures ho feien al ferrer de Can Perpunter. Encara són visibles al mur de la plaça les argolles on es lligaven els animals.

La primera referència data del 1647, quan hi vivia la família Perpunter. Miquel Perpunter, l’hereu, assolí càrrecs d’importància dins de l’administració local, essent batlle l’any 1658.

La família formà part del govern fins l’any 1730, exercint diferents càrrecs, entre els quals cal destacar el de Síndic de Vilamajor i membre de les corts catalanes com a representant del braç reial (popular) en la persona de Josep Perpunter.

Bibliografia
CARRERES CANDI, Francesc. Qüestions a Vilamajor pels privilegis dels baciners de Montserrat. Estampa La Catalana. 1901.

L’agost de l’any 1988 es va inaugurar com a Casa de la Vila, després d’unes obres de rehabilitació, tot respectant l’aspecte exterior i conservant l’estructura interior.

 

Plaça Montseny, 5 - 08459 Sant Antoni de Vilamajor - Barcelona (Catalunya)
Telèfon: 938 452 400
Vegeu-ne la situació al mapa
Darrera actualització: 10.09.2021 | 08:31