Coral lo Rossinyol

La coral Lo Rossinyol de Sant Antoni de Vilamajor va iniciar la seva activitat a finals del segle XIX i l'any 1900 va fer oficial la seva existència quan es va inscriure en el cens de la Federació de Cors de Clavé amb el primer director, el Sr. Ramon Bordas.

Es conserva un reglament de la Coral (1921) i uns estatuts (1932) que defineixen l'objectiu de l'agrupació amb les següents paraules: "La Sociedad Coral El Rossinyol tiene por objeto propagar una de las más bellas manifestaciones del sentimiento humano, que es el canto"

Els anys de la dictadura franquista van significar un període de greus afectacions a l'activitat habitual de la Coral. Tot i que aquesta va arribar a esdevenir un dels pocs espais on es podia mantenir l'esperit de les tradicions i la cultura catalanes.

A partir de l'any 1976, la Coral Lo Rossinyol s'obre als nous temps convertint-se en una formació mixta, d'aquesta forma es van sumar noves sinergies que han permès que aquesta formació gaudeixi encara en l'actualitat d'una intensa activitat cultural.

Informació actualitzada: febrer de 2023

Adreça electrònica: lorossinyol@gmail.com
Darrera actualització: 04.05.2023 | 08:47