Maig 2020. El mes de les energies

Nova entrada del blog de la Regidoria de Sostenibilitat

En aquesta ocasió, volem compartir amb totes vosaltres un parell de documents per il·lustrar part de la problemàtica que hem d'afrontar respecte l’energia: com es genera, quin ús en fem i com queda repartida.

En aquest sentit, us convidem a veure el documental “There’s No Tomorrow (“No hay mañana”) d’Incubate pictures. En poc més de mitja hora, el documental ens convida a reflexionar sobre el model de “desenvolupament” que tenim, la dependència del sistema econòmic dels combustibles fòssils i el col·lapse imminent per l’esgotament dels recursos naturals i les reserves de petroli. Malgrat el títol, dóna esperança en forma de crida a l’adaptació i el decreixement.

Per altra banda us fem arribar l'article L’impacte de la precarietat energètica sobre la infància i l’adolescència. Aquest escrit ens presenta els greuges socials que genera la gestió d'aquests preuats recursos, a través d'un cas d'extrema actualitat: l'actual situació de moltes llars, generada per la irrupció en les nostres vides de la Covid-19.

Com sempre, us convidem a la seva visualització i lectura i a la realització d'una posterior reflexió.

Entre totes podem fer un món més sostenible.

Darrera actualització: 03.08.2020 | 09:45