Febrer 2020. Aquest mes parlem del canvi climàtic

“ A la primavera del 2005, el fotògraf ambiental James Balog s’havia dirigit a l’Àrtic amb un encàrrec prou difícil del National Geographic: capturar imatges per ajudar a explicar la història del canvi climàtic a la Terra.

Fins aleshores, Balog era un escèptic sobre el canvi climàtic. Però aquell primer viatge al nord li obrí els ulls sobre el perill més gran de la història humana i provocà un repte en ell que va suposar posar en perill la seva carrera i la seva pròpia vida. El que va registrar és un dels més impressionants documents per a tots aquells escèptics de l’escalfament global, doncs va aconseguir capturar el desgel  d’anys en segons. Per exemple, el més gran despreniment de glaciar mai filmat: el del glaciar Ilulissat a la Groenlàndia Occidental, el més gran de l’hemisferi nord.

Aquest fenomen únic, i d’altres que Balog i el seu equip registraren, conformen el documental “Chasing Ice” un treball que està considerat com el “millor documental sobre canvi climàtic i el retrocés dels glaciars mai realitzat.”

Amb una fotografia admirable, capta imatges de bellesa colpidora i irretornable... Un document històric que no ens podem perdre”

 

 

vídeo Tras las huellas del hielo

Darrera actualització: 03.08.2020 | 09:46