Desembre 2020. L'informe "Estat de la Natura a Catalunya 2020'

Amb dades preocupants sobre l'extinció massiva d'espècies a Catalunya.

Des del Blog de la Regidoria de Sostenibilitat us compartim l'informe realitzat sobre l'estat de la natura a Catalunya per encàrrec del Departament de Territori i Sostenibilitat (DTES) al Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya (CTFC) i al Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF)"

És l'informe més exhaustiu fet mai a casa nostra i que s'ha presentat avui-- revela un panorama molt preocupant. Segons l'estudi --amb dades acumulades al llarg de dècades-- les poblacions d'animals s'estan reduint de manera progressiva i creixent.De mitjana, s'ha perdut un 25% d'individus en 18 anys. L'informe va en la línia del que ja ha presentat l'ONU a nivell mundial.

Segons les seves dades, els últims 50 anys cada espècie ha perdut el 60% dels individus. Catalunya no s'escapa, doncs, de la pèrdua de biodiversitat que està patint el planeta i que, segons alguns estudis, ens podria portar a una extinció massiva d'espècies.

Us compartim l'enllaç i el document amb l'informe de les dades reals sobre l'estat general de la biodiversitat a Catalunya. 

Darrera actualització: 18.12.2020 | 07:44