Vota entre les 10 propostes i decideix el destí dels 150.000€ dels Pressupostos Participatius 2020

Dilluns, 2 de novembre de 2020 a les 10:30

Fins al 15 de novembre de 2020.

El passat dilluns 26 d'octubre de 2020 es va obrir el període de votació final dels Pressupostos Participatius 2020.

Les vilamajorines i els vilamajorins, empadronats i majors de 16 anys, ja poden votar un màxim de 3 propostes d'entre les 10 finalistes.

El període de votació estarà obert fins al 15 de novembre de 2020, i es pot votar de dues maneres:

 • De forma electrònica a través del lloc web: https://participa.savilamajor.cat
 • Mitjançant la butlleta física, la qual haureu de dipositar en qualsevol de les urnes habilitades.

Les 10 propostes finalistes són les següents:

 • Marquesina a la parada de l'autobús del parc de can sauleda: adquisició i instal·lació d'una marquesina amb banc (sense respatller) a la parada de BUS del parc de Can Sauleda. Cost aproximat: 6.000 €.
 • Col·locació de caixes refugi per a òlibes i ratpenats: adquisició i col·locació d'una vintena de caixes niu/refugi de fusta per afavorir la nidificació d'òlibes i ratpenats al poble amb l'objectiu de conservar la biodiversitat local i millorar el control de plagues (com el mosquit tigre o les rates). També es duria a terme una activitat de divulgació al respecte, adreçada a la població. Cost aproximat: 4.500 €.
 • WC adaptat per a persones amb mobilitat reduïda al pavelló i al camp de futbol: construcció d'un mòdul prefabricat amb dos lavabos adaptats per a persones amb mobilitat reduïda davant del bar del camp de futbol. Aquests lavabos donarien servei tant als usuaris del pavelló com als del camp de futbol. Cost aproximat: 33.500 €.
 • Instal·lació de fonts a diverses places del municipi: instal·lació d'una font a cadascuna de les següents places del municipi: Plaça de les Dones d'Aigua (zona skatepark), Plaça de Neus Català (CAP), Plaça del carrer França (petanca), Passeig del Montseny (les Pungoles). Cost aproximat: 8.000 €.
 • Millora de les pistes de petanca del carrer França: adequació i anivellació del sauló, i instal·lació de fustes protectores i marcadors a les pistes de petanca del carrer França. Cost aproximat: 6.000 €.
 • Arranjament del parterre de l'entrada del poble - venint de llinars- i plantació de plantes mel·líferes a llocs estratègics: l'actuació consistiria a arranjar i enjardinar, amb plantes mel·líferes i aromàtiques, el parterre de l'entrada del poble (venint de Llinars), instal·lar un sistema de rec automàtic i col·locar un acabat amb escorça de pi. També s'adquiririen noves plantes pels testos instal·lats a les fanals del centre del municipi, i es renovarien algunes zones i espais verds estratègics del poble. Les plantes mel·líferes es sembrarien amb l'objectiu d'evitar la disminució dels insectes pol·linitzadors (els quals són els responsables de fecundar moltes de les flors silvestres i gran part d'espècies vegetals cultivades). Cost aproximat: 20.000€.
 • Millora dels patis de l'escola Joan Casas: adequació dels patis de l'escola a les necessitats d'esbarjo dels alumnes. Es tracta d'aconseguir que els patis siguin una zona d'aprenentatge i de lleure on els infants puguin trobar un espai de joc més verd, natural i divers. Es crearien diverses superfícies de terra i s'adquiririen diferents elements de joc natural i mobiliari sostenible, versàtil i estimulador, amb l'objectiu de facilitar i promoure la descoberta de l'entorn, l'experimentació, i les relacions socials. Cost aproximat: 40.000€.
 • Bucs d'assaig al carrer França: habilitació, adequació i insonorització d'una sala de l'equipament del carrer França per tal que els grups musicals del poble hi puguin assajar. La proposta també inclou l'adquisició del material necessari per equipar aquestes instal·lacions: taula de so, microfonia, equip de veus, amplificadors i bateria. Cost aproximat: 20.000€.
 • Adquisició de material tecnològic per a l'escola Joan Casas: adquisició d'ordinadors (chromebooks) i material tecnològic en funció de les necessitats de l'escola, per facilitar l'aprenentatge dels i les alumnes en l'àmbit digital dins la metodologia del centre. Cost aproximat: 20.000€.
 • Pacificar la bp-5107 al seu pas pel nucli: fer zona 30Km/h des de l'església fins al parc de Can Sauleda mitjançant l'aplicació de mesures de reducció de la velocitat (semàfors cívics, intervencions urbanístiques, etc.). Cost aproximat: 85.000€.

Ara és l'hora de la decisió final per definir el destí dels 150.000€ de la partida d'inversions del pressupost municipal.

Guanyarà i s'executarà la proposta més votada, i després la resta de propostes amb major nombre de vots, sempre que la suma total no excedeixi els 150.000€..

Darrera actualització: 02.11.2020 | 11:17