Va tenir lloc la sessió ordinària del Ple de l'Ajuntament del 25 de març de 2021

Divendres, 26 de març de 2021 a les 09:45

Amb l'aprovació per unanimitat de tots els punts i la part de precs, preguntes i control dels Òrgans de la Corporació.

El dijous 25 de març del 2021 es va celebrar el Ple ordinari de l'Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor.

La sessió es va poder seguir en directe a través del Canal de Youtube i va tenir una mitjana de 15 espectadors. Podeu veure el vídeo de la sessió en aquest enllaç.

A les 19 h va començar el Ple amb l'aprovació de les actes de les sessions anteriors (01/2021 de 25/01/2021, i 02/2021 de 25/02/2021) i excusant la presència del regidor Enric Vinaixa d'ERC.

Seguidament es va donar coneixement dels decrets de l'alcaldia i dels acords adoptats per la Junta de Govern Local i de la informació econòmica tramesa a diferents administracions públiques.

Es va aprovar per unanimitat l'addenda del conveni de desplegament de l'atribució de l'exercici de la gestió dels residus municipals i dels residus comercials al Consorci per a la Gestió de residus del Vallès Oriental, corresponent a l'exercici 2021.

L'actualització de l'encomanda de gestió i del conveni-tipus sobre l'assumpció de les funcions d'assistència en la gestió econòmica local (ASGEL) per la Diputació de Barcelona també va ser aprovada per unanimitat.

També es van aprovar per unanimitat: l'aprovació inicial del Protocol per a la prevenció de l'assetjament sexual per raó de sexe i/o orientació sexual a la feina i l'aprovació inicial del Protocol per a la prevenció, la detecció, l'actuació i la resolució de situacions d'assetjament psicològic laboral i altres discriminacions a la feina, a l'Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor.

Tot seguit van tenir lloc les mocions presentades en la sessió plenària:

  • Aprovació per unanimitat de la Moció de suport a l'amnistia dels presos i preses polítics i el retorn dels exiliats amb la lectura de la moció a càrrec de l'alcalde, Raül Valentín i del Valle.
  • La Moció per a la commemoració del Dia Internacional de les Dones va ser llegida pel grup polític municipal ERC i també es va aprovar per unanimitat.
  • Pel que fa a la Moció en suport al dret de morir dignament de l'Associació de Municipis de Catalunya, es va aprovar coincidint amb l'aprovació de la llei de l'eutanàsia al Congrés dels Diputats. el passat 18 de març de 2021. Els grups polítics municipals van donar tot el suport a l'aprovació de la nova llei, reivindicant la llibertat i el dret de morir dignament.
  • Finalment es va aprovar per una unanimitat la Moció contra el tancament de l'empresa Bosch a Lliçà d'Amunt.

Un cop finalitzada la part resolutiva, es va passar als precs, preguntes i control dels òrgans de la Corporació. On els partits JUNTSXSAV-JUNTS i ERC van poder preguntar i fer les seves aportacions.

Tots els partits van fer públic l'agraïment i felicitació a l'entitat Viladones, per l'esforç dedicat a l'organització i programació del Mes Lila 2021 celebrat amb motiu del 8M Dia Internacional de les Dones durant tot el mes de març.

La sessió plenària va finalitzar responent les dues instàncies entrades amb preguntes de dos veïns de Sant Antoni de Vilamajor que sol·licitaven informació i intervenció. El primer, sol·licitada informació legal sobre la tala d'arbres a les Pungoles i el segon veí, informava dels actes vandàlics en els vehicles estacionats al carrer Joan Maragall i sol·licitava l'augment de vigilància per part de la Policia Local en aquella zona.

La sessió ordinària va finalitzar a les 20.45 h i podeu recuperar el vídeo per veure el Ple ordinari del 25 de març de 2021.

Darrera actualització: 26.03.2021 | 10:47