Una jornada d'autodefensa per a dones, els mocadors liles, xerrades i tallers a l'Institut i la lectura del Manifest són les propostes organitzades per l'Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor amb motiu del mes de les dones

Dijous, 2 de març de 2023 a les 09:00

L'entitat Viladones també ha publicat la programació del #MesLila2023 amb tallers, música, dansa, xerrades i la primera cursa del #MesLilaVilamajor23. Més informació aquí.

Amb l'inici del mes de març i com ja és habitual, Sant Antoni de Vilamajor s'il·lumina de lila per commemorar el mes dedicat a la visibilització i reivindicació del paper de la dona amb motiu del 8-M Dia Internacional de les Dones.

Enguany, l'Ajuntament ha organitzat diverses propostes emmarcades en aquesta commemoració i adreçades als diversos segments del municipi, especialment, a les protagonistes d'aquest mes.

  • Una jornada d'autodefensa femenina: el dissabte 11 de març a les 10 h al Casal Sociocultural – Escoles Velles amb la finalitat de donar unes primeres nocions per potenciar l'autodefensa, davant situacions d'emergència. Organitzada per la Policia Local i la regidoria d'Igualtat i a càrrec d'especialistes en arts marcials. Les places són limitades i cal fer inscripció prèvia a https://entrapol.is/YmPug o presencialment a l'equipament.
    • L'activitat està planificada per a dones entre els 14 i els 99 anys. Recordeu que les menors d'edat hauran de tramitar la inscripció en presència de la mare, pare o tutora legal.
    • Per dur a terme l'activitat serà obligatori l'ús de mitjons i roba còmoda o esportiva.
    • Es recomana portar una ampolla per omplir d'aigua.
  • Xerrada "Mites de l'amor romàntic" a l'Institut Vilamajor a càrrec de la regidoria d'Igualtat i taller "Cossos" contra la pressió estètica subvencionat per la Diputació de Barcelona adreçat a l'alumnat del centre de secundària.
  • Lectura de Manifest amb dansada de Poesia Feminista: el mateix dia 8 de març a les 12 h a la pl. Joan Casas de Sant Antoni de Vilamajor. A càrrec dels Ajuntaments de Vilamajor i de l'entitat Viladones.
  • Mocadors liles de l'associació de Cosidores de Vilamajor i subvencionades per la regidoria d'Igualtat: es repartiran gratuïtament el mateix dia 8 de març a l'Oficina d'Atenció a la Ciutadania i també durant el taller d'autodefensa femenina.


A més, durant el mes de març els equipaments del Casal Sociocultural – Escoles Velles i la nova font lúdica del Parc de Can Sauleda s'il·luminaran de lila per reivindicar aquest mes.

Per altra banda, l'entitat Viladones ja ha fet pública la programació del #MesLilaVilamajor2023 amb la col·laboració de diverses entitats i dels Ajuntaments dels dos municipis. Podeu consultar-la a través de la pàgina web http://www.viladones.org/activitats/#feminisme o a l'agenda del web municipal.

Darrera actualització: 02.03.2023 | 17:08