Torna la segona edició de les Jornades de l'escriptora africana a la Biblioteca Joana Raspall i Juanola de Sant Antoni de Vilamajor

Dimarts, 26 d'octubre de 2021 a les 08:30

Consulta la programació per al pròxim divendres 5 i dissabte 6 de novembre.

Enguany, la Biblioteca municipal recupera la col·laboració que van engegar el 2019 amb l'Associació Africat amb les II Jornades de l'escriptora africana.

El pròxim 7 de novembre se celebra el Dia Internacional de l'escriptora africana i per celebrar-ho, l'equipament municipal ha organitzat una jornada amb actes que començaran el 5 de novembre a les 6 de la tarda i s'allargaran fins dissabte 6 de novembre a 2/4 de 2 del migdia.

L'objectiu de les Jornades és homenatjar escriptores africanes que han sabut fecundar les literatures africanes i internacionals amb la creativitat, la imaginació i l'empatia pròpies a les dones. De fet, des dels anys 60-70, tot arreu a l'Àfrica, assistim a un "boom" de les literatures femenines les representants més prestigioses de les quals són per exemple: Nadine Gordimer, Aminata Sow Fall, Ken Bugul, Chimamanda Ngozi Adichie, Véronique Tadjo, Calixte Beyala, Fatou Diome, etc.

Aquest any s'enfoquen en la creativitat de les dones africanes en diferents camps: la literatura, la música, la comunicació, la gastronomia... Posant l'accent en la importància d'escriptores africanes i afrodescendents que han aconseguit consolidar la seva veu pròpia en la literatura universal.

Programa

Divendres 5 de novembre:

  • 18.00 h - Presentació de les jornades
  • 18.15 h - Contes africans. Contacontes per a famílies amb infants a partir de 4 anys. A càrrec de l'Elena Codò.
  • 18.50 h - Literatura en femení: descobrirem escriptores africanes. Presentació de diferents obres i autores africanes.
  • 19.35 h - Diàleg de llengües. A càrrec d'Anne-Marie i Mami Mbengue i de Makome - Beatriz Eñezo Kola. Conversarem amb les convidades en wòlof, eonne i català.
  • 20.15 h - Comiat musical. Amb Crotchet Fiona.

Dissabte 6 de novembre:

  • 11.00 h - Cafè conversa: ser dona i africana en la política i la literatura a Catalunya. A càrrec de Basha Changue Canalejo, militant antiracista i activista afroeminista, i Desirée Bela-Lobedde, escriptora, comunicadora, activista antiracista i afrofeminista.
  • 12.00 h - Poesia i música. Recital de música i poesia a càrrec de Marga Mbande i Mercè Miró. Escoltarem poemes de Koleka Putuma i Warsan Shire. 
  • 13.00 h - Tast gastronòmic. A càrrec de Cor del Montseny. 
  • 13.25 h - Cloenda i comiat

Les activitats són gratuïtes però amb aforament limitat i cal fer inscripció prèvia al 938 453 077 o a b.st.antoni@diba.cat

A més, en els diferents espais de la biblioteca podreu continuar gaudint de la mostra de ceràmica de Lluís Bastard i tindrem una nova exposició, Dins la polpa, a la Sala M. Carme Roca i Costa elaborada per en Miguel Moya.

I la Biblioteca continua amb totes les activitats habituals del curs. Entre aquestes, dues noves sessions d’educació en sostenibilitat. Dos tallers per a famílies amb infants de 5 a 7 anys sobre els aliments. Podeu consultar la informació de les activitats a l’agenda municipal.

Els dissabtes que hi hagi activitat la biblioteca estarà oberta únicament per l’activitat.

Darrera actualització: 27.10.2021 | 11:34