Suspesa cautelarment la convocatòria d'ajuts de lloguer per a les persones afectades econòmicament per la COVID-19

Dijous, 4 de juny de 2020 a les 16:30

A partir d'avui 4 de juny.

Actualització: 4 de juny de 2020

L'Agència de l'Habitatge de Catalunya, ha publicat la RESOLUCIÓ TES/1199/2020, de 29 de maig, de suspensió de la presentació de sol·licituds dels ajuts per contribuir a minimitzar l'impacte econòmic i social de la COVID-19 en els lloguers de l'habitatge habitual, davant de l'elevat volum de sol·licituds presentades des que es va obrir la convocatòria.

Segons aquesta disposició, es suspèn, de forma cautelar, a partir del dia 4 de juny de 2020, la presentació de sol·licituds d'ajuts COVID-19 aprovades en la Resolució TES/1047/2020, fins que la tramitació i valoració de les sol·licituds ja presentades permetin analitzar la suficiència del crèdit que faci viable la continuació o no de la presentació de noves sol·licituds.

Us recordem que segons les condicions d'accés d'aquests ajuts el termini de presentació d'aquestes sol·licituds va començar el 19 de maig i finalitza el 30 de setembre

Pel que fa als altres ajuts al lloguer MITMA i els ajuts al lloguer per les persones grans, que van començar el 28 de maig, no es veuen afectats per aquesta suspensió i segueix el termini de presentació de sol·licituds fins al 3 de juliol. Podeu veure l'enllaç de la notícia d'aquests últims ajuts clicant en el següent enllaç.

 

Notícia publicada 19 de maig del 2020

L’Agència de l’Habitatge de Catalunya ha creat una guia on es detallen les mesures establertes per a les famílies que han vist minvats els seus ingressos durant la crisi sanitària provocada per la COVID-19 i tenen dificultats per pagar les quotes del lloguer o la hipoteca del seu habitat habitual. 

La Generalitat obre una línia d’ajuts per pagar el lloguer i les hipoteques de les famílies amb dificultats econòmiques sobrevingudes per la COVID-19.

Adjuntem el document amb la guia sencera on s’expliquen els dubtes, les mesures, els terminis i la manera de sol·licitar els ajuts al lloguer o per al pagament de la hipoteca. 

A més, podeu ampliar la informació i veure totes les mesures preses i els tràmits actius per l’Agència de l’Habitatge de Catalunya en el següent enllaç.

Darrera actualització: 04.06.2020 | 16:46