S’estableixen un seguit de prohibicions davant del greu risc d’incendi

Divendres, 28 de juny de 2019 a les 11:00

La Generalitat ha activat el Pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya i el Pla de protecció civil de Catalunya

La primera onada de calor de l’estiu, que està afectant a tot Catalunya, i la forta pujada de les temperatures han augmentat el risc de patir un incendi forestal al territori. En aquest sentit, la Generalitat de Catalunya ha posat en marxa simultàniament el Pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya (INFOCAT) i el Pla de protecció civil de Catalunya (PROCICLAT). Així mateix, s’ha establert la prohibició d’utilitzar en les tasques agrícoles qualsevol tipus de màquina recol·lectora o empacadora de palla de cereal.

L’Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor també vol recordar a la ciutadania que està prohibit encendre foc als terrenys forestals del terme municipal ni a la franja de 500 metres que els envolta, independentment de quina sigui la finalitat de la crema. Tampoc es poden llençar burilles enceses ni llumins, així com coets, petards o altres artefactes que continguin foc en zones de perill, terrenys agrícoles o urbanitzacions envoltades per bosc. Les cremes de residus de jardí també estan prohibides i tampoc es poden utilitzar barbacoes que no estiguin autoritzades, ni deixar escombraries o deixalles al bosc. Així mateix, cal eliminar les branques que toquin les façanes i allunyar de les llars les reserves de llenya. Per últim, el consistori aconsella tenir a punt diverses eines bàsiques contra incendis com mànegues o destrals i alguna reserva d’aigua.

Finalment, l'Ajuntament avisa als veïns i les veïnes que davant de qualsevol situació d’emergència, cal trucar sempre al 112.

Darrera actualització: 28.06.2019 | 12:22