SAV celebra el dia de l’escriptora africana

Dilluns, 28 d'octubre de 2019 a les 00:00

En el dia internacional de l’escriptor africà, es faran activitats per a tothom, a la Biblioteca el 7 i 8 de novembre, de 6 a 2/4 de 9 del vespre.

Per commemorar el dia internacional de l’escriptor africà, AFRICAT, Associació Africana i Catalana de Cooperació i la Biblioteca SAV organitzen les jornades del “Dia de l’escriptora africana”, en relació amb el Dia internacional de l’escriptor africà que es celebra des de 1991, per compartir i intercanviar diferents mirades sobre Catalunya i Àfrica, i amb l’objectiu d’esvair tòpics i enfortir els llaços d’unió.

En concret es vol homenatjar a les dones africanes, les quals tenen un paper decisiu en el desenvolupament al sud del Sàhara. Tot i les dificultats, Àfrica segueix dempeus gràcies, sobretot, a l’heroisme de les dones. La seva abnegació, ha permès a moltes generacions d’infants complir el seu somni més valuós: estudiar. “La perseverança tossuda d'aquestes mestres humils de la valentia ha ensenyat a generacions d'africanes i africans a tenir ànim i conservar l'esperança enmig dels combats de la vida!” [1]

Els actes començaran ambdós dies a les 6 de la tarda amb una sessió de contacontes per a famílies amb infants a partir de 4 anys. Seguidament hi haurà altres activitats com ara, el dijous, la música de la coneguda Marga Mbande,   escoltar un fragment de “Tothom hauria de ser feminista” de Chimamanda Ngoz (famosa pel seu TED), i els secrets dels “Espais domèstics de Guinea Equatorial” per l’arquitecta Laida Memba Ikuga. Acabarem la diada amb dansa africana.

El divendres la periodista Beatrice Duodu ens presentarà una síntesi del seu treball final de grau sobre el “Feminisme africà i la representació de la dona africana a la premsa catalana”, guardonat en la categoria de perspectiva de gènere. També podrem escoltar poesia en llengua tonal Gun (Benín) a càrrec de l’escriptora Agnès Agboton. Les jornades finalitzaran amb una acció de bodypainting a càrrec de l’artista Montserrat Anguiano”.

Tots els actes es celebraran a la sala polivalent de la Biblioteca SAV. Per apropar les activitats a les persones d’altres poblacions AFRICAT oferirà un servei de transport gratuït entre l’estació de tren de Llinars del Vallès i la biblioteca. Tota persona interessada en aquest servei de transport s’ha d’inscriure abans del 31 d’octubre a l’adreça electrònica info@africat.cat o a través del telèfon 638 284 930.

A més a més, durant el mes de novembre la biblioteca oferirà la seva programació estable de contacontes, clubs de lectura i altres activitats relacionades amb el projecte Protagonistes de la Història.

 

Darrera actualització: 28.10.2019 | 15:28