Sant Antoni de Vilamajor commemora el 25-N Dia Internacional per a l'eliminació de les violències masclistes

Dilluns, 23 de novembre de 2020 a les 13:00

Dimecres 25 de novembre i amb diverses accions i contingut virtual al llarg de la setmana.

L'Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor se suma un any més a la commemoració del 25-N Dia Internacional per a l'eliminació de les violències masclistes.

La violència cap a les dones és, probablement, la violació dels drets humans més habitual i que afecta un major nombre de persones al món, només pel fet de ser dones.

Enguany, el programa d'actes es veu afectat i no es farà cap acte presencial, però des de la Regidoria d'Igualtat s'han programat diverses accions i actuacions per tal de reivindicar aquest dia.

Diumenge passat la regidoria Elena Pino va ser entrevistada per Ràdio Vilamajor amb motiu d'aquesta celebració i on va explicar la programació d'aquest any.

De dilluns a diumenge s'emetran cançons relacionades amb la violència masclista a la ràdio local, a les franges de 10 a 12 h i de 18 a 21 h.

Paral·lelament, des de les xarxes socials de l'Ajuntament es farà difusió de cartells, vídeos i cançons per conscienciar i sensibilitzar a la ciutadania amb el tema.

El mateix dimecres a les 12 h es realitzarà un minut de silenci per mostrar el nostre condol per les 10 dones assassinades a Catalunya enguany a causa de la violència masclista. Junt amb les dones assassinades sumem un homicidi vinculat que és el d'una menor que va ser assassinada junt amb la seva mare. Tot seguit es publicarà el Manifest comunitari a través del YouTube de l'Ajuntament de Sant Pere de Vilamajor. Realitzat entre els dos ajuntaments i amb la col·laboració de l'Institut i Viladones, entitat molt activa i que també farà una performance el mateix dia.

L'Elena Codó també ha participat i ha gravat tres contes enfocats en les violències masclistes i adreçats a les persones adultes i als infants de Sant Antoni de Vilamajor. El mateix dimecres s'activaran i es podran veure a través del Youtube de l'Ajuntament de SAV en aquest enllaç.

Des de l'Ajuntament també s'ha fet una entrega de 500 mascaretes a l'AMPA de l'Escola Joan Casas amb representació de pares i mares de l'alumnat de sisè. Amb l'objectiu d'ajudar a recaptar diners per a la promoció de sisè que han de fer el viatge de final de curs per tancar l'etapa al centre. Les mascaretes es vendran per 4 euros i aquest dimecres 25 es muntarà una taula a la sortida de l'alumnat de l'escola. Per a més informació es pot contactar directament amb l'AMPA. 

Així com la donació 500 rollings bocates a l'Institut Vilamajor, que es farà entrega al llarg d'aquests dies.

Tal com va remarcar la regidora durant l'entrevista, és molt emocionant i gratificant veure la implicació personal de les persones que hi participen activament. I cal donar les gràcies a tots els col·lectius implicats com són Viladones, Biblioteca, Matriu, la llar d'infants Xauxa, AMPA de l'escola i de l'Institut i a Gràfiques Forte per a la seva implicació i col·laboració al regalar la impressió d'una lona.

La lona estarà penjada durant tota la setmana a la plaça de la Vila amb l'objectiu de reivindicar i donar visibilitat a aquest dia i a la realitat de les violències masclistes.

Finalment, es recorda a la ciutadania que hi ha el Blog d'Igualtat on es va penjant contingut relacionat amb el tema i on la gent pot enviar suggeriment, propostes i material per fer-ne difusió.

Darrera actualització: 23.11.2020 | 13:25

Imatges

donacio mascaretes Entrega mascaretes AMPA