Sant Antoni de Vilamajor se suma a commemorar el Dia Internacional del Dol perinatal i gestacional

Divendres, 15 d'octubre de 2021 a les 11:00

Amb l'aprovació de la Moció de reconeixement públic del dol perinatal, gestacional i neonatal presentada en el passat Ple Ordinari de l'Ajuntament.

Durant el passat Ple Municipal, reunit en sessió ordinària el 30 de setembre de 2021, es va aprovar per unanimitat la Moció pel reconeixement públic del dol perinatal, gestacional i neonatal.

Són aquelles pèrdues que es donen durant l'embaràs o en el moment al voltant del naixement. És a dir, pèrdues durant la gestació, ja sigui en les primeres setmanes d'embaràs, o en gestacions més avançades (a partir de la setmana 28 es considera mort perinatal), durant el naixement, o les morts dels nounats, des del part i fins als 28 dies de vida.

A aquest tipus de dol se l'anomena "Dol no reconegut" perquè sovint se l'infravalora i no es té en compte el dolor que poden patir les persones que conviuen amb l'absència d'un nadó que no ha nascut amb vida o que ha mort al poc de néixer. Un fet devastador per a una família, sens dubte una de les pitjors experiències que li podria passar a una mare o pare. És comú, que no rebin el suport que necessiten en el sistema sanitari o en l'entorn social.

I avui, amb motiu del Dia Internacional del Dol perinatal i gestacional, l'Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor vol commemorar i donar visibilitat al reconeixement social de les associacions i enviar tot el suport a totes les famílies que han viscut aquesta pèrdua. És un dol molts cops silenciat i menystingut a causa del desconeixement social d'aquesta realitat, fruit del tabú que encara s'arrossega a la nostra societat, i que provoca conseqüències en el comportament, comentaris i reaccions que molt sovint afecten negativament a les mares i pares que passen per aquesta experiència dolorosa.

A més, el consistori està treballant per destinar un espai físic de suport i confort al cementiri municipal per aquelles persones que han patit una pèrdua perinatal, gestacional o neonatal i pròximament s'inaugurarà aquest espai simbòlic.

Darrera actualització: 15.10.2021 | 11:03