Sant Antoni de Vilamajor s'adhereix a la campanya "Diposita aquí el teu masclisme"

Dilluns, 26 d'octubre de 2020 a les 11:45

De l'Institut Català de les Dones.

L'Ajuntament s'ha sumat a la campanya de sensibilització impulsada per l'Institut Català de les Dones (ICD), i les papereres del municipi comencen a lluir els adhesius amb el lema "Diposita aquí el teu masclisme" que envia l'ICS als ens locals.

La campanya de sensibilització pretén reconèixer i desmuntar el masclisme per llençar-lo directament a la paperera, convidant a tothom a posar fi al masclisme llençant-lo simbòlicament a les papereres.

Amb aquesta acció es vol fer visible aquesta realitat per a poder aconseguir la igualtat efectiva i desemmascarar les desigualtats socials, polítiques, econòmiques i jurídiques que pateixen les dones.

Laura Martínez, presidenta de l'Institut Català de les Dones, ha declarat que "hem de tenir clar que 'el contrari del masclisme no és el feminisme', una frase que encara se sent massa cops, i campanyes com aquesta ajudaran a fer que se'n parli i es conegui millor el significat d'aquests dos termes que en cap cas són antònims".

Definició de feminisme
"El feminisme és un moviment social i polític que s'inicia formalment a finals del segle XVIII i que suposa la presa de consciència de les dones com a grup o col·lectiu humà, de l'opressió, dominació i explotació de la qual han estat i son objecte per part del col·lectiu d'homes en el marc del patriarcat sota les diferents fases històriques de model de producció, la qual cosa les mou a l'acció per a l'alliberament del seu sexe amb totes les transformacions de la societat que calgui", escriu la insigne sociòloga Victòria Sau al Diccionario ideològico feminista (Ed. Icària. Edició 1990).

Definició de masclisme
Segons la Llei 2008 del Dret de les dones a eradicar la violència masclista "el masclisme és el concepte que de forma més general defineix les conductes de domini, control i abús de poder dels homes sobre les dones i que, alhora, ha imposat un model de masculinitat que encara és valorat per una part de la societat com a superior. La violència contra les dones és l'expressió més greu i devastadora d'aquesta cultura, que no només destrueix vides, sinó que impedeix el desenvolupament dels drets, la igualtat d'oportunitats i les llibertats de les dones".
 

Darrera actualització: 26.10.2020 | 11:45