Sant Antoni de Vilamajor posa en marxa un projecte de memòria històrica

Dilluns, 18 de març de 2019 a les 09:00

La iniciativa ‘Protagonistes de la Història’ vol recollir el passat més recent del poble i convertir-lo en un homenatge als veïns i les veïnes més grans

Amb motiu de la commemoració dels 80 anys del final de la Guerra Civil, l’Ajuntament, el Casal Sociocultural i la Biblioteca inicien un projecte de recuperació de la memòria històrica al municipi. Mitjançant la iniciativa ‘Protagonistes de la Història’, es recolliran testimonis orals i documentals, ja siguin cartes, fotografies, postals o cartells, sobre la Guerra Civil i la postguerra. El transversal projecte vol retre homenatge als veïns i les veïnes de més edat i esdevenir un acte de memòria, record i reparació.

Fins al mes de maig es portarà a terme la primera fase del projecte, que consisteix en el recull d’informació i la realització d’entrevistes. Els dijous al matí, es faran les entrevistes al Casal Sociocultural i a la tarda, a la Biblioteca. Les persones nascudes abans del 1954 que vulguin participar es poden dirigir a qualsevol dels dos equipaments per demanar-hi més informació.

A continuació, amb el material recollit, es crearà una exposició que s’obrirà a la ciutadania durant l’últim trimestre de l’any. Així mateix, s’organitzaran diverses activitats simultànies relacionades amb la recuperació del passat més immediat.

Darrera actualització: 26.03.2019 | 09:54

Imatges