Sant Antoni de Vilamajor, Llinars del Vallès i Cardedeu, signen un conveni per preservar i posar en valor el camp d'aviació d'Alfou

Dilluns, 16 de maig de 2022 a les 09:00

L'acte de signatura va tenir lloc el passat divendres 13 de maig al mateix camp d'aviació.

Els alcaldes dels tres ajuntaments, Raúl Valentín del Valle (Sant Antoni de Vilamajor), Martí Pujol Casals (Llinars) i ) Enric Olivé i Manté (Cardedeu) va reunir-se el passat divendres per signar el conveni de col·laboració per preservar i posar en valor el camp d'aviació d'Alfou.

L'acte va tenir lloc a les 12 h del migdia al mateix camp d'aviació d'Alfou, just davant de dues de les entrades al refugi.

El conveni, que té una vigència de quatre anys prorrogables, ha de servir de punt de partida per a emprendre actuacions comunes amb la finalitat de fomentar la documentació, valoració, difusió, senyalització i museïtzació de les restes documentals, històriques i patrimonials del camp d'aviació d'Alfou.

Durant la Guerra Civil Espanyola, a tot Catalunya, hi havia uns 60 aeròdroms de la República. D'aquests, tres es troben localitzats al Vallès Oriental: un a Montornès, l'altre a la Garriga i l'últim en terrenys dels termes municipals de Cardedeu, Llinars del Vallès i Sant Antoni de Vilamajor.

Els tres alcaldes van valorar positivament aquest conveni de preservació de la memòria històrica, fruit del treball conjunt dels tres pobles. En el conveni també es preveu poder establir futures col·laboracions amb altres entitats, institucions, empreses o particulars que puguin ser d'interès per a desenvolupar els treballs esmentats, així com cercar altres possibles fonts i recursos de finançament o ajuts per a desenvolupar-lo.

Darrera actualització: 16.05.2022 | 08:52

Imatges