Sant Antoni de Vilamajor es va omplir d'actes i cultura durant la Setmana Cultural d'enguany

Dilluns, 25 d'abril de 2022 a les 09:15

Els dies 19, 20, 21, 22, 23 i 24 d'abril amb una quinzena d'activitats variades i per a tots els públics.

Del 19 al 24 d'abril la ciutadania del municipi ha pogut gaudir de diverses propostes i actes culturals emmarcats dins la Setmana Cultural d'enguany.

Amb més d'una quinzena d'activitats que giraven entorn els tres eixos principals de l'edició: el bicentenari de la creació del primer Ajuntament de la Vilanova de Vilamajor, el Pla de foment de la lectura i la diada de Sant Jordi.

El passat dimarts 19 d'abril es va donar el tret de sortida a la programació amb la presentació del projecte "La Ruralitat a Vilamajor" a càrrec de la cooperativa Grama.

El dimecres 20 d'abril hi havia programada la sortida històrica "La Vilanova de Vilamajor", la qual va ser ajornada per diumenge a causa de la pluja i el mal temps.

Els dies 21 i 22 d'abril es va celebrar la Xaranga poètica organitzada per la Biblioteca Joana Raspall i Juanola, que va comptar amb la participació d'onze escriptors i escriptores, entre elles, veïnes de Vilamajor. Una jornada que va començar al Casal d'Avis i va passejar pels diversos carrers del nucli tot compartint la poesia, l'alegria i la cultura amb la ciutadania.

El divendres es va oferir el Concert Poètic Bach-Solà a la Biblioteca municipal i les lectures dramatitzades i el lliurament de premis del VII Concurs de Relats Ricard Pujolràs a la Sala a càrrec de l'Associació d'Art i Cultura de Sant Antoni de Vilamajor.

El dissabte 23 d'abril, es va oferir una programació especial per commemorar la diada de Sant Jordi. Les parades de llibres i roses es van ubicar al Porxo del parc de Can Sauleda, i malgrat la pluja, no van parar de rebre gent durant tot el dia. A les 12.30 h, els Acers Trempats van farcir la jornada amb l'espectacle familiar "És aquí lo del drac?".

A les 13 h, les Escoles Velles van acollir la inauguració de l'exposició "Dones de Vilamajor", la primera exposició temàtica del Fons fotogràfic de Franscesc Bardera, cedit per la família a l'Ajuntament. Amb acte de reconeixement i agraïment als tres fills, que van rebre una placa commemorativa i van signar el llibre d'honor de l'Ajuntament.

El dissabte a la tarda, els més menuts van poder gaudir de les propostes infantils programades per la diada, la Festa de Sant Jordi organitzada per l'Associació veïnal de Les Pungoles i la sessió de cinema infantil al Patronat. A més, la gent gran del Casal d'Avis va participar en el taller "Pintem les cares del bicentenari".

La cloenda de la Setmana Cultural va ser el diumenge 24 amb la passejada fotogràfica pels voltants de Vilamajor organitzada pel Centre Excursionista Caminaires de Vilamajor amb la participació de Jordi Rodoreda.

La plaça Joan Casas es va omplir de música amb el concert de primavera oferit per l'Escola de música Microsons i a les 12 h l'alumnat de l'Institut Vilamajor va presentar el llibre "Invisible pels ulls" en el Patronat.

Des de l'Ajuntament i les regidories organitzadores, agraïm la participació i col·laboració dels veïns i les veïnes en tots els actes celebrats durant aquesta setmana, que han omplert de cultura el nostre municipi, així com agrair la participació de totes les entitats que un any més han col·laborat.

Darrera actualització: 25.04.2022 | 09:24