Sant Antoni de Vilamajor es prepara per commemorar el 25-N, Dia Internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones

Dimecres, 17 de novembre de 2021 a les 11:30

Amb el tradicional acte institucional i performance de Viladones, el taller "Veus", activitats i xerrades als centres escolars i contingut contra les violències de gènere.

L'Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor se suma un any més a la commemoració del 25-N Dia Internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones.

Enguany, es recupera el format presencial de l'acte institucional amb la performance d'homenatge a les assassinades de 2021 a càrrec de Viladones i amb l'actuació de VilamaGospel Cor. Que tindrà lloc el mateix dijous 25 de novembre, a partir de les 20.30 h a la plaça de l'1 d'Octubre de 2017, a Sant Antoni de Vilamajor. Amb la lectura del Manifest Institucional a càrrec dels Ajuntaments de Sant Pere i Sant Antoni de Vilamajor.

Des de l'Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor també s'han organitzat tallers i xerrades orientades a les violències de gènere a l'Escola Joan Casas i a l'Institut Vilamajor, subvencionades per la regidoria d'Igualtat amb la finalitat d'apropar els temes i recursos a les comunitats educatives: famílies, alumnat i equip docent. Les xerrades s'han realitzat durant les últimes setmanes i han enfocat els temes següents:

  • Com acompanyar en la sexualitat en la petita infància. Cicle Infantil de l'Escola Joan Casas.
  • Com li explico? 1r, 2n i 3r Primària de l'Escola Joan Casas.
  • Sex o no sex? 4t, 5è i 6è Primària de l'Escola Joan Casas.
  • Violències 2.0. Quin ús fas de les xarxes socials? 1r d'ESO de l'Institut Vilamajor.
  • Porno: ficció o realitat. Parlem-ne. 2n d'ESO de l'Institut Vilamajor.
  • Parlem de sexe: plaers, riscos i diversitat. 3r d'ESO de l'Institut Vilamajor.

El pròxim divendres 26 de novembre hi ha programat el taller "Veus", un cinefòrum de reflexió contra la violència de gènere, que tindrà lloc a les 19 h a la Sala de Sant Antoni de Vilamajor i està obert a tothom.

El taller, a càrrec de Mousiké, busca una dimensió pública a la veu de les dones que han estat agredides i denunciar els estereotips repressius masclistes. A partir dels documentals "Ferides" i "Buits" de Susanna Barranco en un format cinefòrum, que es basa en una presentació del conflicte amb termes més teòrics, seguida de la projecció dels documentals. On finalment proposa la realització d'un debat dinamitzat, confrontant i analitzant les diferents temàtiques que presenta el documental.

A més, durant la setmana del 25-N també es realitzarà una campanya de difusió de vídeos, cançons i infografies a les xarxes socials municipals, per conscienciar i sensibilitzar a la ciutadania amb el tema.

Finalment, es recorda a la ciutadania que hi ha el Blog d'Igualtat on es va penjant contingut relacionat amb el tema i on la gent pot enviar suggeriment, propostes i material per fer-ne difusió.

Darrera actualització: 18.11.2021 | 10:01

Imatges