Sant Antoni de Vilamajor es prepara per a la Festa Major d’Hivern

Dimarts, 8 de gener de 2019 a les 00:00

Els dies 17, 18, 19 i 20 de gener, el municipi gaudirà amb una gran quantitat d’activitats pensades per a tots els públics

Com marca la tradició, Sant Antoni de Vilamajor comença el nou any amb la seva tradicional Festa Major d’Hivern. Els dies 17, 18, 19 i 20 de gener, el poble viurà una de les seves celebracions més populars. No obstant això, el pròxim dimecres 16 de gener, a les 19 hores, la Biblioteca SAV donarà el tret de sortida a la festa amb una activitat prèvia: ‘El Nexe del Cor’, una lectura dramatitzada de la novel·la ‘Etheria’ de Coia Valls. 

L’endemà, al matí, hi haurà inflables i un circuit Alçaqui, una proposta que simularà un autèntic parc d’aventura amb rocòdroms, tobogans i túnels. Al migdia, se celebrarà la tradicional missa solemne i la popular festa dels Tres Tombs, on es podrà beneir als animals i a les mascotes. A les 17 hores, una sessió de cinema a La Sala farà gaudir als més menuts amb ‘ Les aventures de Tintín: El secret de l’Unicorn’ i a les 18 hores, es farà la tradicional Festa d’Homenatge a la Vellesa al Pavelló Joan Sapé, on la gent gran del poble podrà gaudir de l’espectacle ‘Tarda Lírica d’Òpera, Sarsuela i Couplet’ a càrrec de la Cia de Dansa i Teatre Núria Serra. 

El divendres 18 de gener, la Festa Major continuarà, a les 17.30 hores, amb la inauguració de l’exposició ‘Gegants del Montseny’ a la Rectoria de Sant Julià d’Alfou. Tot seguit, s’organitzarà una sessió de rondalles tradicionals acompanyades de música, cançons i xocolata. A les 19 hores, la Biblioteca SAV coordinarà un recital de poesia i guitarra espanyola. A la nit, l’obra ‘Dansa d’agost’ omplirà La Sala i la primera edició de la Trivial Party Nait farà gaudir al jovent. Per participar-hi, cal inscriure’s prèviament. 

El dissabte 19 de gener, s’organitzarà una caminada a les ermites. A les 9 hores, començarà la ruta a la Plaça de la Vila i tindrà una durada de quatre hores aproximadament. Així mateix, hi haurà una concentració de cotxes clàssics, una passejada teatralitzada pels indrets més emblemàtics del poble i una sessió especial de contacontes a la Biblioteca SAV. A la tarda, un gran joc d’escapisme atraparà als vilamajorins i les vilamajorines i els traslladarà al Vilamajor de 2049. Per participar-hi, també cal inscriure’s prèviament. Aquesta activitat es repetirà la tarda de diumenge. 

A les 20 hores, hi haurà una nova sessió de cinema juvenil a La Sala amb la pel·lícula ‘Your name’. A la mateixa hora, els Bocs i Diables de Sant Antoni portaran foc i tabals a la Plaça de la Vila. Unes hores més tard, arrencarà la Nit Jove amb música i festa. 

El diumenge 20 de gener, la XX Trobada Gegantera agafarà el protagonisme. A les 10 hores, hi haurà la Plantada de Gegants a la Plaça de l’1 d’octubre de 2017. Tot seguit, els principals carrers del poble s’ompliran de gralles, timbals, balls i gegants amb la Cercavila de Gegants i Bastoners, que finalitzarà amb una gran ballada final a les Escoles Velles. Paral·lelament, hi haurà un concert a l’Ermita de Sant Lleïr amb l’actuació de Casa Das Feras. Per últim, a les 18 hores, l’espectacle familiar de teatre i dansa ‘Marina i el somni de volar’ acomiadarà la Festa Major d’Hivern.

 

 
Darrera actualització: 06.03.2019 | 11:22

Imatges