Sant Antoni de Vilamajor és el 6è municipi del Vallès Oriental que més va reciclar durant el 2021 amb un percentatge de recollida selectiva del 80,33 %

Divendres, 21 d'octubre de 2022 a les 10:00

I ocupa la posició 65 del rànquing dels 100 municipis que més reciclen a Catalunya.

El Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental i l'Agència Catalana de Residus han publicat recentment els informes i les dades dels residus recollits durant l'any 2021 als municipis de Catalunya.

Un any més, Sant Antoni de Vilamajor, destaca per la seva bona tasca i per ser el 6è municipi del Vallès Oriental amb millors resultats de recollida selectiva.

Durant l'any 2021 es va recollir un percentatge total del 80,33% de residus en el nostre municipi, superant amb un 6,16% les xifres recollides durant l'any anterior (2020).

Amb aquests resultats arribem a assolir els objectius de reciclatge de materials marcats per la Directiva Marc de Residus de la UE per a l'any 2020 (50%) i superem les xifres d'objectiu per a l'any 2025 (55%).

A més, l'Agència Catalana de Residus ha publicat les dades de residus de l'any 2021 i on destaca els 100 municipis més recicladors de Catalunya, on el nostre municipi se situa en la 65a posició i es manté dins del rànquing.

Un any més, demostrem que el model de recollida és clau per a la gestió dels residus municipals i els municipis amb el sistema de Porta a Porta tenen un excel·lent resultat. Sant Antoni va ser un dels municipis pioners en la implementació d'aquest sistema de recollida durant l'any 2005, motiu pel qual els veïns i veïnes i els establiments comercials, ja estan molt adaptats i involucrats en aquest model.

L'Ajuntament de Sant Antoni vol agrair a tota la població i felicitar-la per aquestes xifres aconseguides gràcies al seu paper clau en fer les coses bé amb conscienciació i implicació. Us animem a continuar augmentant aquestes dades de cara als pròxims anys per fer, entre tots, de Sant Antoni de Vilamajor un poble més net, sostenible i que respecti el Medi Ambient.
 

Darrera actualització: 21.10.2022 | 09:51

Imatges