Sant Antoni de Vilamajor continua en alerta per risc extrem d'incendi dins del Pla Alfa nivell 3

Divendres, 22 de juliol de 2022 a les 11:15

A partir d'avui i fins al pròxim dimarts 26 de juliol, es prorroguen les restriccions de les activitats al medi natural.

A conseqüència de les actuals condicions meteorològiques, a partir d'aquesta mitjanit passada, s'ha actualitzat el Pla Alfa en els diversos nivells i amb l'ampliació de nous municipis afectats.

El Departament d'Interior ha estès el nivell 3 del Pla Alga a poblacions veïnes del Baix Montseny i entre les quals trobem Sant Antoni de Vilamajor, que ja es va activar durant la setmana passada.

  • D'aquesta manera, es prorroga l'estat d'alerta a partir d'avui i fins al pròxim dimarts 26 de juliol de 2022.

El nivell 3 del pla alfa implica la suspensió de les activitats de lleure al medi natural com acampades o rutes, es restringeixen activitats de colònies o campus esportius a les que es puguin fer a l'entorn immediat de les edificacions on es dormi, es suspenen les feines agrícoles que impliquin l'ús de maquinària entre les 12 h del migdia i les 18 h de la tarda, no es poden fer obres en carreters que impliquin l'ús de maquinària que pugui originar un incendi o no es poden fer servir eines com radials o bufadors a zones situades a menys de 500 metres de zones forestals.

Cal recordar que el 90% dels incendis forestals són conseqüència de l'activitat humana, sigui per imprudències o per accidents.

Davant aquesta delicada situació, l'Ajuntament demana a la ciutadania extremar com mai les precaucions davant d'una onada de calor ferotge, de conseqüències que poden ser crítiques.

Demanem a tothom, per tant, evitar els recorreguts per l'entorn natural i comunicar amb immediatesa qualsevol columna de fum que s'endevini al 112, i actuar amb sentit comú, prudència i responsabilitat.

Darrera actualització: 22.07.2022 | 11:17

Imatges