Sant Antoni de Vilamajor aposta per la inclusió digital amb el programa “Més digitals” i forma a una trentena de veïns en competències digitals

Dilluns, 7 d’abril de 2025

L’Ajuntament s’ha sumat al pla de xoc “Més digitals”, impulsat per la Generalitat, per oferir formació a persones grans i col·lectius vulnerables.

L’Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor s’ha adherit aquest 2025 un programa formatiu gratuït per combatre la bretxa digital entre la ciutadania, especialment les persones grans i els col·lectius més vulnerables.

Aquesta actuació s’emmarca dins del pla de xoc “Més digitals”, impulsat pel Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya amb el suport del Consorci Localret i finançat amb fons europeus Next Generation EU.

El consistori s’ha adherit oficialment al conveni de col·laboració amb la cessió d’espais municipals, la difusió del programa i l’acompanyament als participants, amb la Fundació Pere Tarrés com a empresa adjudicatària per a les comarques del Vallès Oriental i Maresme.

Formació digital adaptada i a l’abast de tothom

Actualment, a Sant Antoni de Vilamajor s’imparteixen dos grups del nivell B, adreçats a persones que ja tenen uns coneixements mínims en l’ús del mòbil però volen aprofundir en eines i recursos útils per al dia a dia, amb una trentena de persones inscrites i que es realitzen al Casal Sociocultural - Escoles Velles:

  • Els dimecres al matí, de 10 a 12 h
  • Els dijous a la tarda, de 16 a 18 h

Cada curs té una durada total de 15 hores, amb grups reduïts d’un màxim de 15 persones, i s’imparteixen de manera pràctica, propera i adaptada al ritme del grup.

El temari del nivell B inclou aspectes com:

  • Ús avançat del telèfon mòbil.
  • Configuració de privacitat i seguretat.
  • Gestió d'aplicacions útils (cita prèvia, salut, banca, etc.).
  • Emmagatzematge al núvol.
  • Ús de WhatsApp i altres eines de comunicació.
  • Navegació segura per Internet.

Possibilitat de nous grups segons la demanda

Des de l’Ajuntament, es fa una crida a totes aquelles persones que vulguin millorar la seva autonomia digital a inscriure’s, ja que es poden crear nous grups mentre duri el programa i segons la demanda detectada.

Les formacions estan obertes a persones majors de 16 anys que no disposin del nivell bàsic d’acreditació ACTIC, amb especial atenció a majors de 60 anys, persones a l’atur, famílies amb menors en risc d’exclusió i persones amb diversitat funcional.

A través d’aquesta iniciativa, el consistori reafirma el seu compromís per trencar barreres digitals, garantir l’equitat d’oportunitats i fomentar l’envelliment actiu en l’era digital.

Per més informació i inscripcions a possibles nous cursos, les persones interessades poden adreçar-se a l’Ajuntament a través de la Dinamitzadora de Gent Gran i en el seu horari d’atenció (dimarts, dimecres i dijous, de 9.00 a 14.00 h), presencialment o a través del telèfon de l'Ajuntament 93 845 24 00.

Darrera actualització: 7.04.2025 | 09:42