S'amplia l'ús del certificat COVID a la restauració, gimnasos, centres esportius i residències de gent gran

Dijous, 25 de novembre de 2021 a les 16:00

A partir del 26 de novembre entra en vigor aquesta modificació a les mesures vigents que queden prorrogades fins al 10 de desembre de 2021.

El Govern ha decidit ampliar l'ús del certificat COVID més enllà de l'oci nocturn. La Comissió Delegada en matèria de COVID ha decidit exigir-lo també per accedir als interiors dels locals de restauració, gimnasos i centres esportius, així com també per a les visites a les residències de gent gran.

L'objectiu del passaport és reduir el risc de contagi i evitar la sobrecàrrega del sistema sanitari sense haver d'aplicar noves restriccions.

La mesura arriba després de constatar que evolució de la pandèmia té una tendència a l'alça preocupant per a la salut col·lectiva, per a la salut individual de tota la ciutadania i per al bon funcionament del sistema sanitari.

Continuarà vigent com fins ara la prohibició de menjar i beure al carrer entre la 1.00 h i les 6.00 h, així com també la prohibició de vendre alcohol a les botigues de conveniència entre les 22.00 h i les 6.00 h.

A més, a partir del 26 de novembre, s'especifiquen nous àmbits en què caldrà presentar el certificat COVID digital de la UE, que serà obligatori per accedir a zones interiors de restaurants, locals d'oci nocturn, gimnasos, celebracions amb ball en recintes tancats i també per a visitants de residències de gent gran.

Darrera actualització: 26.11.2021 | 11:18

Enllaços

Imatges