S'activa el nou servei del cotxe elèctric compartit a Sant Antoni de Vilamajor amb la cooperativa Som Mobilitat

Dilluns, 20 de setembre de 2021 a les 10:30

Amb motiu de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible i Segura celebrada la setmana passada.

L'Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor treballa per tenir un poble cada vegada més net, eficient i sostenible. Seguint aquesta línia, recentment s'ha adquirit un vehicle elèctric que serà compartit entre el personal municipal i la ciutadania.

Tot això, amb la finalitat de reduir el nombre de vehicles i el cost d'accés, millorar la mobilitat sostenible i rebaixar les emissions a l'aire.

La iniciativa s'ha dut a terme mitjançant l'associació Som Mobilitat, una societat cooperativa sense ànim de lucre que treballa per facilitar desplaçaments més sostenibles i menys contaminants. Amb motiu de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible i Segura, es posarà en marxa aquest nou servei a Sant Antoni de Vilamajor i obert a tothom que vulgui sumar-se a la iniciativa.

El nou cotxe adquirit, model turisme, serà utilitzat per fer les gestions pròpies de l'Ajuntament durant els matins de 7 a 15 h i es posarà a disposició de la ciutadania durant les tardes i els caps de setmana, oferint l'opció de llogar-lo per hores o per dies.

Fes el pas cap a una mobilitat sostenible i prova el vehicle amb hores gratuïtes

Per tal d'impulsar-ne l'ús, des del consistori es llença una campanya que consisteix en regalar dues hores als veïns i veïnes que el vulguin provar. Per a participar-hi, cal enviar un correu a ajuntament@savilamajor.cat i adjuntar tiquets de compra als establiments del municipi amb un valor de 50 euros.

L'adquisició del vehicle compartit es considera un primer pas cap a la mobilitat sostenible de Sant Antoni de Vilamajor i no es descarta la possibilitat d'adquirir-ne un altre l'any vinent. Sempre que la iniciativa tingui èxit, en l'objectiu d'avançar cap a un model de mobilitat més respectuós amb el medi ambient a través de la reducció del parc de vehicles i l'aposta definitiva pel transport públic.

L'opinió de Raül Valentín, alcalde de Sant Antoni de Vilamajor

"Que la mobilitat com la tenim entesa avui s'ha de canviar, és una evidència per a gairebé tothom. S'ha de canviar i s'ha de reduir, si no, no ens en sortirem. S'ha d'eliminar el parc de vehicles contaminants i s'ha de reduir el nombre de vehicles que el formen, fins i tot per raons de l'economia del dia a dia, no només per raons ambientals. Tenir un cotxe són molts diners al cap de l'any: l'assegurança, manteniment, impost de circulació, aparcament, peatges i benzina, si encara és un vehicle de combustió.

Aquest canvi de model tan necessari depèn d'altres factors, fins i tot més decisius, com per exemple el transport públic, que segueix essent del segle passat i sense atendre a les necessitats actuals. Això no impedeix que cadascú faci el seu camí i les seves passes per a millorar la situació: per això, des de l'Ajuntament creiem que aquest vehicle compartit és una petita passa en la bona direcció."

Avantatges del vehicle elèctric compartit

  • Mobilitat: ampliem les alternatives en transport sostenible.
  • Comunitat: construïm junts altres opcions de mobilitat.
  • Sostenibilitat: apostem per una mobilitat menys contaminant.
  • Ciutat: compartim vehicles i reduïm el nombre de cotxes.
  • Qualitat: millorem la qualitat de l'aire de les ciutats.
  • Estalvi: reduïm despeses en la mobilitat individual.

Com funciona el servei?

Si vols conèixer tota la informació d'aquest nou servei, com fer-te soci i utilitzar el vehicle, pots consultar l'apartat de Mobilitat Sostenible del web municipal o accedir directament a la pàgina de Som Mobilitat.

Darrera actualització: 20.09.2021 | 10:25