Recordatòri de la normativa relativa a la tinença d'animals de companyia

Dimarts, 10 de març de 2020 a les 00:00

Des de la Regiduria de Seguretat Ciutadana i Mobilitat us volem recordar que des del dia 5 de març s’està realitzant una campanya de conscienciació referent a la presència de gossos solts  al carrer.

En aquest sentit, l’Ordenança de Civisme i convivència de Sant Antoni de Vilamajor estableix que:

“1. Els animals no poden anar solts pel carrer a cap hora del dia o de la nit, han d’anar acompanyats del propietari i lligats. En el cas de detectar que l’’animal s’escapa d’una parcel·la, caldrà prendre les mesures necessàries perquè això no passi.”

Finalment, l’Ordenança municipal reguladora de la tinença d’animals domèstics de companyia estableix en el seu article 18.2:

“Es considera que un animal està abandonat o perdut si es troba a la via pública solt, sense anar acompanyat per cap persona. En aquest cas l’Ajuntament es farà càrrec de l’animal, sobretot si és dels catalogats com a potencialment perillós, fins que sigui recuperat, cedit o sacrificat”

L’actual fase sancionadora, que pot arribar en aquests cassos a assolir la quantitat de 300 € (segons article 22.4), va ser precedida per una bustiada informativa, en la que es van fer arribar a la ciutadania les ordenances referents a la tinença d’animals domèstics.

Podeu consultar tota la informació en el document que us adjuntem.

Darrera actualització: 10.03.2020 | 09:19