Recomanacions i pautes de celebració per una revetlla de Sant Joan diferent

Dijous, 18 de juny de 2020 a les 18:00

Adaptada a la situació actual amb la crisi sanitària de la Covid-19.

Protecció Civil ha fet públiques les pautes de celebració de la revetlla de Sant Joan en el marc de la COVID-19. Donat que la revetlla ja té riscos associats, aquest any caldrà anar amb compte amb la manipulació de material pirotècnic i amb el risc sanitari.

Sobre el risc pirotècnic, cal mantenir els elements de prevenció i seguretat en l'ús de pirotècnia, sobretot per la prevenció d'incendis i ha recordat la prohibició de llençar coets a menys de 500 metres de zona forestal.

Sobre l'emergència sanitària, s'han de complir les recomanacions de distància física: no estaran permeses les celebracions massives ni les aglomeracions habituals que solen produir-se la nit de Sant Joan.

I cal anar amb cura amb el gel hidroalcohòlic donat que és inflamable i per tant no es pot utilitzar mentre es manipula pirotècnia i les mascaretes també poden ser inflamables.

Les pautes per aquesta revetlla de Sant Joan són les següents:

  • Celebrar una festa de Sant Joan única, en grups reduïts de persones i aprofitar per reunir-se amb els familiars i les amistats.
  • Evitar les festes amb aglomeracions de gent.
  • Mantenir les mesures de protecció i higiene per prevenir contagis, com l'ús de mascareta, la distància física entre les persones, el rentat de mans amb aigua i sabó.
  • Si s'utilitza pirotècnia, no s'ha de fer servir el gel hidroalcohòlic: són incompatibles.
  • Evita compartir menjar i estris a l’hora dels àpats.
  • Celebrar Sant Joan amb responsabilitat i seguretat, evitar els accidents i els incendisvalorant l'esforç dels serveis sanitaris, d'emergència i de seguretat, així com de la ciutadania.

Adjuntem les infografies que ha fet Protecció Civil i on s'expliquen totes les pautes i recomanacions per aquesta festa.

Darrera actualització: 18.06.2020 | 18:29