Realitzada la sessió ordinària del Ple de l'Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor

Divendres, 29 de juliol de 2022 a les 10:30

El passat dijous, en data 28 de juliol de 2022, amb l'aprovació per unanimitat dels 26 punts de l'ordre del dia.

Ahir va tenir lloc la sessió ordinària convocada pel mes de juliol del Ple de l'Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor.

La sessió, començava a les 19 h a la Sala de Plens i es va poder seguir en directe a través del Canal de Youtube amb una mitjana de 20 espectadors i l'assistència de públic presencial, amb una duració total de quatre hores i mitja.

El vídeo es pot recuperar en aquest enllaç o a continuació, consultar el desenvolupament de la sessió:

La convocatòria ordinària comptava amb l'aprovació dels 26 punts de l'ordre, que van ser aprovats tot per unanimitat, i es va incloure la moció d'urgència a l'inici de la sessió per reclamar una solució definitiva per a l'Escola d'educació especial Can Vila.

En primer lloc, es va procedir a l'aprovació de les actes de les sessions anteriors 05/2022 de 26/05/2022 i 06/2022 de 30/06/2022. També es va donar coneixement dels Decrets de l'Alcaldia i dels acords adoptats per la Junta de Govern Local i coneixement de la informació econòmica tramesa a les diferents administracions públiques.

El primer punt d'aprovació, va ser la modificació del règim retributiu d'un regidor, així com l'aprovació del Compte general corresponent a l'exercici 2021 i seguidament l'aprovació inicial de rectificació de l'inventari de béns municipals a 31/12/2021.

Tot seguit, es va seguir amb els punts d'aprovació de diverses ordenances fiscal i municipal:

 • En primer lloc, la modificació de l'Ordenança fiscal número 24 reguladora de la taxa per a la prestació del servei d'escola bressol.
 • L''aprovació inicial de l'Ordenança municipal reguladora de la recollida de residus municipals i de la neteja de la via pública.
 • Finalment, l'aprovació inicial de l'Ordenança reguladora de l'administració electrònica.

El desè punt va aprovar inicialment el Protocol d'actuacions contra la violència masclista en espais d'oci, que té la finalitat de servir com a instrument per garantir i concretar i fer efectiva l'empara dels drets fonamentals i l'obligació de protecció de la salut i de la igualtat de totes les persones.

Els següents punts aprovats per unanimitat van ser la revisió anual del Padró municipal d'habitants referida a 1 de gener de 2022 i l'aprovació inicial del Codi Ètic i de Conducta per al Bon Govern de l'Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor i adhesió al Codi Ètic del Servei públic de Catalunya i relacionat amb aquest últim, l'aprovació Inicial del Pla de Mesures Antifrau de l'Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor.

Aprovació inicial de la Modificació puntual del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal de Sant Antoni de Vilamajor (POUM) per incorporar en el "Catàleg de béns a protegir" l'antic camp d'aviació d'Alfou.

Tot seguit, es van aprovar els següents convenis de col·laboració amb altres ajuntaments i administracions:

 • Aprovació del Conveni de col·laboració del Consell Comarcal del Vallès Oriental amb diversos ajuntaments per a l'execució d'un projecte en matèria d'ocupació juvenil- any 2022.
 • Aprovació del Conveni entre l'Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor i el Comitè comarcal de la Creu Roja a Sant Celoni i Baix Montseny per la subvenció d'activitat amb persones grans al municipi de Sant Antoni de Vilamajor.
 • Aprovació del Conveni de donació de material fotogràfic amb valor històric a favor de l'Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor per a la seva custòdia, dipòsit i exhibició amb finalitats de divulgació cultural i històrica (Arxiu Bardera).
 • Aprovació del Conveni de col·laboració entre la Fundació Daina per la defensa dels animals i la natura i l'Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor relatiu a la recollida d'animals de companyia en el seu terme municipal per a l'any 2022.
 • Aprovació del Conveni de col·laboració entre l'Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor i la Diputació de Barcelona per a la gestió integrada a la Xarxa de Biblioteques municipals (XBM), de la Biblioteca d'aquest municipi.
 • Aprovació del Conveni de col·laboració amb els ajuntaments de Cardedeu, Sant Antoni de Vilamajor, la Roca del Vallès, els Clubs de futbol la Roca-Penya Blanc i blava i Cardedeu per a la celebració del Torneig d'Històrics del Vallès Oriental de l'any 2022.
 • Aprovació del Conveni entre l'Adm. de la Generalitat de Catalunya mitjançant el Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori, l'Autoritat del Transport Metropolità, els Ajuntaments de St. Pere de Vilamajor i de Sant Antoni de Vilamajor i la societat Empresa Sagalés, SA per a la millora de les comunicacions mitjançant els serveis regulars de transport públic de viatgers per carretera

Un cop aprovats els convenis anteriors, la sessió procedia amb l'aprovació de l'Adhesió de Sant Antoni de Vilamajor a la Declaració per uns espais naturals propers als entorns urbans, sostenibles, saludables i resilients - Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la sostenibilitat.

Seguidament, la presa en consideració de l'establiment del Servei municipal d'habitatge i informació pública de l'expedient, amb la finalitat d'oferir aquest servei per atendre determinades situacions de vulnerabilitat derivades de riscos socials diversos dels veïns i veïnes del municipi.

Finalment, es van votar per unanimitat les 3 mocions següents:

 • Moció contra l'ocupació il·legal d'habitatges als municipis de Catalunya, proposada pel Comitè Executiu de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC).
 • Moció per l'aprovació del manifest de l'acord social per l'amnistia i l'autodeterminació, suggerida per iniciativa de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI).
 • Moció per una solució definitiva per a l'Escola d'educació especial Can Vila, incoporada a l'inici de la sessió i presentada pel Consell Comarcal del Vallès Orienta.

PRECS, PREGUNTES I CONTROL DELS ÒRGANS DE LA CORPORACIÓ

Un cop finalitzada la primera part d'aprovació dels punts de l'ordre del dia, a les 21.45 h, es va donar pas a la segona part dels precs, preguntes i control dels òrgans de la Corporació.

 • JXSAV-JUNTS, va començar el seu torn on va poder preguntar sobrer diversos temes i qüestions referents a la Festa Major (pregó, barraques, programa, fira...), de l'estat del rocòdrom i les obres de la cuina menjador de l'Escola Joan Casas. També van fer diverses qüestions sobre les propostes vàlides i descartades i del Taller TOP19 dels Pressupostos Participatius i van preguntar sobre el servei de Piscines i la possible modificació de l'horari/preu, així com l'obertura del bar de Les Pungoles.

L'estat de licitació de la guingueta del parc de Can Sauleda, la xerrada sobre seguretat al casal d'avis i el serveix que ofereix el vehicle elèctric compartit amb la ciutadania i gestionat amb Som Mobilitat.

 • ERC va aprofitar el seu torn per preguntar sobre l'estat del projecte de plaques solars i del carril bici de la BP-5107. I també es va interessar per altres qüestions dels temes presentats per JXSAV-JUNTS, com van ser les obres de la pl. Montseny centrades en l'afectació del comerç local, el projecte de Les Pungoles, el bar de la Piscina del nucli, sobre els Pressupostos Participatius 2022 i temes relacionats amb la Festa Major, el seu programa i la gestió del Punt Lila.
Darrera actualització: 29.07.2022 | 10:31