Realitzada la sessió ordinària del Ple de l'Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor en data 25 de novembre de 2021

Divendres, 26 de novembre de 2021 a les 13:15

Amb l'aprovació per unanimitat de tots els punts de l'ordre del dia

El dijous 25 de novembre de 2021 va tenir lloc la sessió ordinària del Ple a la Sala de Plens de l'Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor.

A les 19 h començava la sessió amb l'absència del regidor d'Hisenda i de Comunicació, Jordi Sibina.

Es van aprovar tots els punts per unanimitat i es va poder seguir en directe, es pot recuperar el vídeo sencer al Canal de Youtube.

El Ple es va interrompre puntualment a les 20.30 h per l'assistència dels grups polítics municipals a l'acte commemoratiu del 25 N celebrat a les Escoles Velles i organitzat per l'entitat Viladones. La sessió es va reprendre a les 21 h, seguint amb la segona part dels precs, preguntes i control dels òrgans de la Corporació i amb l'absència de la regidora Anna Cella, d'ERC.

Es van incloure dues mocions d'urgència "Moció de rebuig a la violència masclista i vicària" presentada per CANVI i la "Moció amb relació al suport al model de l'escola i a la llengua catalana" de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) i presentada per JUNTSXAV.

Es van aprovar les actes de les sessions plenàries anteriors i es va donar coneixement dels decrets de l'alcaldia i dels acords adoptats per la Junta de Govern Local. Així com el coneixement de l'acord adoptat per la JGL relatiu a l'Alineació de la finca del carrer Queralt, número 11.

El govern també va donar coneixement de la informació econòmica tramesa a les diferents administracions públiques.

Tot seguit, es van continuar els punts de votació de l'ordre del dia, començant per al punt 5 sobre l'aprovació per unanimitat de l'aportació extraordinària de l'Ajuntament a la Llar d'Infants Xauxa pel curs 2021/22, per tal de regular el dèficit de la gestió de la llar i del manteniment del servei i del seu personal.

Seguint amb el punt 6 de l'aprovació de l'addenda d'adhesió de l'Ajuntament al conveni de col·laboració per al manteniment de l'oficina d'habitatge del Baix Montsent, compartida entre els ajuntaments d'Arbúcies, Llinars del Vallès, Sant Celoni i Santa Maria de Palautordera que va ser aprovada per unanimitat.

La modificació del Conveni de col·laboració del Consell Comarcal del Vallès Oriental amb els diversos ajuntaments per a l'execució d'un projecte en matèria d'Ocupació juvenil, va ser el punt 7 i va ser aprovat per unanimitat.

Seguidament, tots els grups polítics municipals van aprovar el punt 8 la ratificació de l'acord del Consell Comarcal de la Comunitat de municipis del Baix Montseny d'incorporació dels municipis de Sant Pere de Vilamajor i de Cànoves i Samalús com a nous membres de la comunitat.

El punt 9 de l'execució de la sentència del Tribunal superior de Justícia de Catalunya relativa a la declaració de nul·litat del sector C, urbanitzable no delimitat industrial (Can Tàpies) del POUM de Sant Antoni de Vilamajor, també va ser aprovada per unanimitat.

El punt 10 va ser aprovat per la correcció d'errada material en el plànol del polígon 2 del POUM, referent a l'Era del Delma.

Per finalitzar la primera part resolutiva, es va procedir a l'aprovació de les dues mocions entrades per urgència a l'inici de la sessió.

En primer lloc, el Ple va aprovar per unanimitat la Moció presentada per CANVI de rebuig a la violència masclista i vicària. Tot seguit, la segona Moció amb relació al suport al model de l'escola i a la llengua catalana presentada per JUNTSXSAV-JUNTS també va ser aprovada per unanimitat.

Després de la interrupció del Ple esmentada a l'inici de la sessió per a la commemoració del 25N, es va recuperar la sessió en directe de la segona part dels precs i preguntes.

El GPM JUNTSXSAV va preguntar diversos temes relacionats amb el projecte dels Pressupostos Participatius 2020 del pati de l'Escola Joan Casas, sobre els actes programats per les festes de Nadal, el projecte d'urbanitzacions i la neteja d'aquestes. Així com l'estat d'utilització del nou servei de vehicle elèctric compartit, la senyalització dels treballs d'asfaltatge i de pintura viaria realitzat les darreres setmanes i sobre el projecte d'Escola-Institut.

Per altra banda, ERC també va poder preguntar l'estat de diverses qüestions al ple, com la gestió dels abocaments incontrolats dels residus, sobre la iniciativa de la campanya "Vilamajor- residus+consciència", sobre el termini de pagament de factures, entre d'altres.

Finalment, el govern va respondre les preguntes de la ciutadania amb la intervenció de dos dels assistents del públic. Durant el directe d'aquestes intervencions, el micròfon va patir problemes tècnics i el so se sentia molt fluix. El vídeo editat ja està disponible al YouTube i les intervencions es poden escoltar a partir de les 2 hores 26 minuts.

Darrera actualització: 26.11.2021 | 14:00