Publicades les bases reguladores dels ajuts destinats a la retirada d'amiant ubicat a Catalunya dins del projecte "Amiant per plaques" de la Generalitat de Catalunya

Dilluns, 15 de maig de 2023 a les 09:30

L'ajuda es dirigeix també a sufragar instal·lacions d'autoconsum fotovoltaic en cobertes afectades.

L'Agència de Residus de Catalunya ha publicat les bases de la convocatòria d'ajuts destinats a la retirada, en origen, de residus de materials d'aïllament i de la construcció que continguin amiant, ubicats a Catalunya, i a instal·lacions d'autoconsum fotovoltaic en les cobertes afectades.

És la primera vegada que la Generalitat de Catalunya destina una quantitat tan elevada a la retirada d'amiant, amb la intenció d'apropar Catalunya a la realitat d'amiant zero. A més, aquestes ajudes també contemplen la instal·lació d'autoconsum fotovoltaic, en les cobertes dels immobles on s'hagi retirat amiant i es desenvolupi o s'hagi desenvolupat una activitat econòmica.

Beneficiaris:

  • Propietaris de béns immobles que continguin elements d'amiant, persones físiques o jurídiques, públiques o privades, i comunitats de veïns.
  • Propietaris de béns immobles en els quals es desenvolupi o s'hagi desenvolupat una activitat econòmica, siguin persones físiques o jurídiques, públiques o privades.

Aquesta ajuda total de 50 milions d'euros forma part del projecte "Amiant per plaques", del Pla nacional per a l'erradicació de l'amiant a Catalunya, i que es desplegarà en el període 2023-2032.

Podeu consultar tota la informació al portal de l'Agència de Residus de Catalunya juntament amb les bases reguladores publicades (pendent de la publicació de la convocatòria per conèixer els terminis per presentar les sol·licituds i tots els detalls de la subvenció)

Darrera actualització: 15.05.2023 | 08:40