Protecció Civil i la Policia Local duen a terme una actuació conjunta per retirar un eixam d'abelles del carrer Ter

Divendres, 30 d'abril de 2021 a les 13:00

Gràcies a l'avís dels veïns i veïnes de la zona van poder retirar les abelles i entregar-les a un apicultor.

El passat 27 d'abril van ser diversos veïns i veïnes del carrer Ter que van avisar a la Policia Local perquè hi havia un eixam d'abelles a la vorera. Una situació peculiar, ja que no és un lloc on habitualment es posin les abelles.

Els agents van adreçar-se a la zona i van avisar als voluntaris i voluntàries de Protecció Civil, que van posar-se els seus equips de protecció per procedir a retirar l'eixam.

Un cop retirat amb èxit i sense destruir-les, van entregar l'eixam a un apicultor local, per tal que els insectes continuïn el seu cicle productiu sense causar molèsties a la ciutadania.

L'actuació va durar més de dues hores i es va restringir la circulació dels vehicles i persones a la zona, també es va avisar a les veïnes de les cases pròximes per tal que no sortissin al carrer i garantir-ne la seguretat.

Fa unes setmanes també va passar una situació semblant a la pista esportiva de l'Escola Joan Casas, en una de les papereres. La Policia Local i els bombers voluntaris van adreçar-se en el lloc i també va ser necessària la intervenció d'un apicultor per retirar l'eixam.

L'abella de la mel (Apis mellifera) és una espècie autòctona de la fauna catalana, declarada espècie d'interès especial per la Generalitat de Catalunya, mitjançant decret 110/2003 i compta amb un marc jurídic de protecció.

L'acció de l'abella de la mel en el paisatge i l'estructura de l'ecosistema és bàsica, ja que moltes espècies i formacions vegetals no podrien existir sense la seva presència. Per tant, és també una espècie cabdal en el manteniment de la biodiversitat i l'agricultura a Catalunya: possibilita l'existència dels vegetals i, al seu torn, dels animals.

Darrera actualització: 30.04.2021 | 13:02

Imatges