Protecció Civil de Sant Antoni de Vilamajor rep les noves emissores per a emergències RESCAT gràcies a l'adhesió a la Xarxa de Radiocomunicacions d'Emergències i Seguretat de Catalunya

Divendres, 14 d'abril de 2023 a les 09:20

Dins del conveni de coordinació i col·laboració amb el Departament d'Interior i amb la finalitat de millorar la comunicació i coordinació entre organismes.

La sessió plenària del 30 de març de 2022 va aprovar el Conveni entre el Departament d'Interior de la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor per a l'adhesió a la Xarxa de radiocomunicacions d'emergències i seguretat de Catalunya (RESCAT) en l'àmbit de l'Associació de Voluntaris de Protecció civil del municipi.

El passat mes de març es va signar el present conveni de col·laboració entre el Departament d'Interior de la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor amb una duració de 4 anys.

I aquesta setmana, el Departament d'Interior de la Generalitat ha entregat a l'Ajuntament les tres emissores de la xarxa de radiocomunicacions d'emergències RESCAT per als voluntaris de Protecció Civil del municipi.

RESCAT és una xarxa pública de radiocomunicacions d'emergències i seguretat a Catalunya creada amb l'objectiu de respondre a les necessitats dels diversos cossos de seguretat i emergències. La Generalitat es farà càrrec del cost de les emissores i, per la seva banda, l'Ajuntament es compromet a que els voluntaris facin ús dels terminals RESCAT en situacions de risc o incidències rellevants.

El contacte a través d'una xarxa comuna de radiocomunicacions permetrà facilitar la comunicació entre el CECAT i els voluntaris de Protecció Civil, en especial durant el desenvolupament de serveis preventius, en esdeveniments amb una gran afluència de gent com cercaviles, cavalcades o correfocs i en activitats esportives.

La xarxa es caracteritza per l'ús eficient de la banda de freqüències d'emergències i seguretat, possibilita comunicacions xifrades, disposa de bona cobertura urbana i rural i permet comunicacions en grups independents amb possibilitats de coordinació.

L'Ajuntament destaca que l'entrega de les emissores posa en relleu la importància del voluntariat, especialment en la seva participació en serveis preventius durant actes de gran concurrència, i també en situacions d'emergència que afectin el municipi.

Darrera actualització: 14.04.2023 | 10:10