Prorrogades les mesures per a la contenció de la Covid-19 fins al 24 de desembre de 2021

Divendres, 10 de desembre de 2021 a les 08:30

Es manté l’obligatorietat de l’ús del certificat COVID per accedir als interiors de la restauració, als gimnasos, a les residències de gent gran, a l’oci nocturn i a les activitats recreatives musicals i culturals amb públic dret i possibilitat de ball

El Govern de la Generalitat ha aprovat, en el marc del Procicat, prorrogar durant 14 dies més les actuals mesures vigents per a la contenció de la COVID-19 a Catalunya, que entraran en vigor aquest divendres 10 de desembre.

D’aquesta manera, es manté  l’ús necessari del certificat COVID per accedir als espais interiors i tancats de la restauració, als gimnasos i a les residències de gent gran, així com per accedir a l’interior o en espais tancats de l’oci nocturn i de les activitats recreatives musicals i culturals amb públic dret i possibilitat de ball.

També es recorda que l’ús de la mascareta és obligatori a tots els espais interiors, excepte en el moment de menjar o beure, i en els espais exteriors si no es pot mantenir la distància física interpersonal de seguretat.

De fet, el Govern insisteix en la necessitat de seguir mantenint les mesures bàsiques de prevenció davant de la COVID-19, com ara fer un ús correcte de la mascareta, mantenir la distància sempre que sigui possible i aplicar les mesures higièniques i de ventilació.

A més, el pròxim dimecres 15 de desembre de 2021 s’inicia la campanya de vacunació contra la COVID-19 en infants d’entre 5 i 11 anys. Es tracta d’una de les vacunes aplicades als adults (Pfizer/BioNTech), però la dosi administrada per a la franja d’edat d’entre 5 i 11 anys és un terç (10 mcg) de la que s’administra als adolescents i adults (30 mcg).

La dosi és la mateixa per a un infant de 5 anys que per un d’11 anys i cal administrar-ne dues dosis separades entre 4 i 8 setmanes.

Podeu consultar tota la informació sobre la vacunació en infants seguint el Canal Salut.

Darrera actualització: 10.12.2021 | 08:46

Enllaços

Imatges