Presentació dels primers fruits del projecte de memòria històrica “Protagonistes de la història”

Dimarts, 1 d'octubre de 2019 a les 09:00

El proper dissabte 5, a les 11 del matí, a la sala polivalent de la Biblioteca SAV s’inaugurarà l’exposició

El proper dissabte 5, a les 11 del matí, a la sala polivalent de la Biblioteca SAV s’inaugurarà l’exposició “Protagonistes de la història”. A l’acte es presentaran els primers fruits del projecte que van iniciar el Casal Sociocultural i la Biblioteca a principis d’any, per tal de recollir el passat més recent del poble i homenatjar als veïns i les veïnes més grans.

Del treball d’investigació i de les entrevistes realitzades n’ha sorgit una exposició formada per catorze plafons que mostren una pinzellada de la evolució històrica del poble, amb temes com la infantesa, l’escola, les festes o els records de la guerra.  A l’acte també es presentarà el tràiler del documental que recollirà els testimonis orals.

A més, durant l’esdeveniment es farà en directe una entrada a la Viquipèdia sobre patrimoni local. Aquesta Viquimarató és una activitat que es realitzarà en col·laboració amb l’Amical Wikimedia i de forma simultània a altres biblioteques del Vallés Oriental.

L’exposició es podrà visitar fins a la Festa Major d’hivern dintre l’horari habitual de l’equipament, excepte quan la sala polivalent estigui ocupada per alguna activitat.  Dintre d’aquest tres mesos hi haurà activitats que complementaran el projecte.  D’aquesta manera el divendres 4 d’octubre, a les 6 de la tarda la sessió habitual de contacontes estarà dedicada als “Contes de la iaia Antònia” i el dijous 17 d’octubre a 2/4 de 7 de la tarda hi haurà el taller “La imatge que parla” on compartirem les vivències associades als records.

El projecte continuarà amb més activitats tot el trimestre, a la vegada que ambdós equipaments mantindran els cursos i tallers habituals. Així al novembre hi haurà un Laboratori de lectura per a famílies sobre la Guerra Civil, el desembre es farà una trobada  amb l’escriptora Núria Ribalta, autora de Roses de Sang a la penombra i el gener es clourà el projecte amb la presentació del documental, una passejada guiada i alguna sorpresa més.

 

http://bit.ly/2nU6DcT

http://bit.ly/2neFgKc

http://bit.ly/2ngryGG

Darrera actualització: 30.09.2019 | 09:24

Imatges

protagonistesdelahistoriaprograma