Participació de la ciutadania de la Unió Europea a les Eleccions Locals i Europees de 28 de maig de 2023

Dijous, 17 de novembre de 2022 a les 10:00

Amb la prèvia inscripció al Padró municipal i la voluntat d'exercir el dret de sufragi actiu.

Segons notificació de l'Oficina del Cens Electoral en relació amb les Eleccions Locals i Europees de 28 de maig de 2023 les persones provinents de la Unió Europea, no espanyoles, residents a Espanya, podran votar a les eleccions municipals si estan incloses en el cens electoral vigent d'aquestes eleccions i són majors d'edat el dia de la votació.

Per a la inclusió al cens electoral, es requereix la inscripció prèvia al Padró municipal d'Habitants i haver manifestat la seva voluntat d'exercir el dret de sufragi actiu a les eleccions municipals a Espanya.

També podran votar en aquestes eleccions les persones provinents de països que hagin signat amb Espanya un Acord de reciprocitat de vot a eleccions municipals (Bolívia, Cap Verd, Xile, Colòmbia, Corea, Equador, Islàndia, Noruega, Nova Zelanda, Paraguai, Perú, Regne Unit i Trinitat i Tobago).

Trobareu tota la informació detallada i els tràmits a l'enllaç de la web de l'Institut Nacional d'Estadística.

Per altra banda, les persones amb nacionalitat espanyola poden comprovar la seva inscripció al cens electoral (que és automàtica pel sol fet d'estar empadronat a la ciutat), i corregir algunes dades si són errònies o desactualitzades (com per exemple, un canvi de residència). Es pot fer en aquest enllaç.

Darrera actualització: 17.11.2022 | 09:59