Oberta la convocatòria per al foment del lloguer i de l'habitatge assequible del Consell Comarcal del Vallès Oriental

Dijous, 5 d'agost de 2021 a les 09:45

S'hi poden presentar els propietaris d'habitatges desocupats i que vulguin llogar-los a través de la Borsa Comarcal d'Habitatge.

El Consell Comarcal del Vallès Oriental va obrir el passat 16 de juliol de 2021 la convocatòria anual d'ajuts per al foment del lloguer i de l'habitatge assequible. Està destinada a rehabilitar pisos desocupats a tota la comarca. El destí d'aquests habitatges serà la Borsa de Lloguer Social de l'Oficina Comarcal de l'Habitatge.

Quin és el termini per presentar la sol·licitud?

El termini de presentació de les sol·licituds va començar el 16 de juliol de 2021 i s’acaba el proper 16 de setembre de 2021.

Com es sol·licita?

Presencialment, amb cita prèvia, a la seu del Consell Comarcal, o telemàticament juntament amb tota la documentació establerta a la base 6.

Quins requisits ha de complir l’habitatge?

 • Que l’habitatge estigui ubicat a la comarca del Vallès Oriental, tret d’aquells municipis que disposen del programa de la xarxa de mediació pel lloguer social al seu municipi, com ara Caldes de Montbui, Granollers, Mollet del Vallès, Montornès del Vallès, Parets del Vallès i Sant Celoni.
 • Que sigui un habitatge que provingui del mercat lliure o de protecció oficial amb la preceptiva autorització per arrendar.
 • Que disposi de la cèdula d’habitabilitat i el certificat d’eficiència energètica o que reuneixi les condicions necessàries per a llur obtenció.

 

Quines són les actuacions subvencionables?

 • Adequació de les peces i els elements que conformen l’habitatge per tal d’obtenir les condicions mínimes d’habitabilitat i les necessàries perquè pugui ser ocupat de manera immediata per un llogater.
 • Les instal·lacions d’aigua, gas, inclosa la calefacció, electricitat i sanejament, per l’adequació de l’habitatge a la normativa.
 • Arranjament de banys i cuines adaptant-los als mínims d’habitabilitat i a les condicions necessàries perquè l’habitatge pugui ser ocupat de manera immediata per un llogater.
 • Millora de l’aïllament tèrmic i/o acústic amb l’adaptació dels elements que conformen els tancaments de l’habitatge.
 • Repàs dels elements de l’habitatge deteriorats per una manca de conservació o manteniment: pintura, terres, fusteria interior i/o exterior, neteja inicial o final de l’habitatge o petites reparacions d’instal·lacions.
 • Millora de l’accessibilitat interior de l’habitatge, com ara substitució de banyera per dutxa, eixamplament de portes, passadissos, habitacions, cambra higiènica o cuina, entre d’altres.
 • Els honoraris facultatius per a l’obtenció de la cèdula d’habitabilitat i/o del certificat d’eficiència energètica.
 • Reparació o substitució de l’element del punt de cocció de la cuina, extracció de fums, i caldera per un altre element amb una millora de qualificació energètica.
 • Tramitació del Butlletí elèctric de l’habitatge i contractació dels subministraments.

No es poden incloure desperfectes o danys ocasionats per mal ús o mala fe.

No són despeses subvencionables els tributs (impostos i taxes), com ara l'impost sobre el valor afegit (IVA), l'impost sobre construccions, instal·lacions i obres (ICIO) i les taxes que afectin les obres o els honoraris professionals, ni tampoc els aranzels.

Quina és la quantia màxima de l’ajut?

La quantia màxima de la subvenció per persona beneficiària s'estableix en funció de les despeses subvencionables del conjunt de les actuacions dutes a terme en relació amb l’habitatge. L’import màxim de la subvenció per persona/habitatge és en funció de l’import del conjunt de les actuacions dutes a terme en relació amb l’habitatge i correspon al 75% de les despeses subvencionables acceptades, IVA exclòs, amb un import màxim de 1.500 euros/habitatge, IVA exclòs.

Trobareu la documentació adjunta a aquesta notícia i tota la informació a la web del Consell Comarcal del Vallès Oriental.

Darrera actualització: 05.08.2021 | 09:42