Obert el termini per sol·licitar ajuts per al pagament del lloguer a majors de 65 anys de l'Agència de l'Habitatge de Catalunya

Dilluns, 4 de març de 2024 a les 11:30

Es poden sol·licitar fins al 27 de març a les 15.00 h, telemàticament al tràmit específic de gencat.cat o presencialment a l'Oficina d'Habitatge Baix Montseny, ubicada a Sant Celoni.

La Generalitat de Catalunya ha obert la convocatòria d'ajuts al lloguer destinada a les persones que tinguin 65 anys o més.

El termini de presentació de sol·licituds es va obrir el passat 26 de febrer i finalitzarà el dimecres 27 de març de 2024 a les 15.00 hores.

La finalitat d'aquest ajut és facilitar l'accés i la permanència en un habitatge o habitació en règim de lloguer o de cessió d'ús als sectors de població en risc d'exclusió residencial, a les persones que en data 26/02/2024 tinguin 65 anys o més, que siguin titulars d'un contracte de lloguer, habitació o cessió d'ús que constitueixi el seu domicili habitual i permanent al territori de Catalunya, i compleixin els requisits de la convocatòria.

El procediment de concessió és el de concurrència competitiva fins a l'esgotament del finançament disponible, és a dir, no es donen per l'ordre d'arribada de les sol·licituds. Es valoraran i s'aplicaran les puntuacions dels expedients per a la seva concessió.

Podeu consultar tota la informació, incloses les bases i l'import màxim de l'ajut, a l'espai web del Consell Comarcal del Vallès Oriental.

On es poden presentar les sol·licituds?

  • Les sol·licituds es poden presentar preferentment, a través de mitjans electrònics al web de la Generalitat de Catalunya.
  • Si es tracta d'una persona sol·licitant del Vallès Oriental, també pot registrar la seva sol·licitud amb la documentació requerida al Registre electrònic del Consell Comarcal.
  • De manera presencial, es poden presentar a l'Oficina Local d'Habitatge, ubicada a Sant Celoni, carrer Grup Escolar, 6 (edifici Puigdollers), de dilluns a divendres de 9 a 14 h.

Per a més informació, es poden consultar els documents adjunts a la notícia.

Joves de fins a 35 anys
També està prevista l'obertura del termini de les subvencions per facilitar l'emancipació i el gaudi d'un habitatge o habitació en règim de lloguer o de cessió d'ús per a persones físiques, joves de 35 anys o menys en data 26/02/2024, que siguin titulars d'un contracte de lloguer o de cessió d'ús de l'habitatge o habitació que constitueixi el seu domicili habitual i permanent, en el territori de Catalunya.

El termini de presentació de sol·licituds començarà l'11 de març i es prolongarà fins al 12 d'abril. Podeu consultar més informació al següent enllaç.

Darrera actualització: 04.03.2024 | 11:25