Noves flexibilitzacions a les mesures vigents per a la contenció de la Covid-19 aplicables a tot Catalunya a partir de dilluns 7 de juny de 2021

Diumenge, 6 de juny de 2021 a les 08:30

Tornen les revetlles, festes majors i graduacions, així com l'augment de l'aforament de les cerimònies i fires.

El Govern ha anunciat noves mesures contra la Covid-19, les quals entraran en vigor el dilluns 7 de juny. El nou marc d'actuació per combatre la pandèmia va ser aprovat en la reunió del Procicat i permetrà flexibilitzar els aforaments en alguns sectors i obre la porta a reprendre les graduacions i les festes majors. 

Fins ara, estaven suspeses les festes majors i altres festes amb risc per aglomeracions de persones i només es permetien les activitats de cultura popular estàtiques i en espais perimetrats.

A continuació compartim les noves flexibilitzacions: 

Cultura popular i tradicional

  • Es permeten les festes majors, revetlles i altres festes populars sempre que s'evitin les aglomeracions, es compleixen les limitacions de l'aforament de l'activitat i el pla sectorial corresponent

Associacionisme

  • Es permet la celebració d'assemblees d'entitats esportives, culturals i de base associativa amb un aforament del 70% i un nombre màxim de 500 persones, o fins a mil persones amb bona ventilació i control d'aglomeracions.

Actes religiosos i cerimònies civils

  • Aforament del 70%, inclosos els casaments, serveis religiosos i cerimònies fúnebres.

Empresa

  • L'aforament de congressos, convencions i activitats firals s'ampliarà al 70%.

Educació

  • S'autoritza la celebració d'actes de graduació dels estudiants d'universitats, centres adscrits i escoles de negocis ubicades a Catalunya, en les mateixes condicions que les activitats culturals.

Darrera actualització: 07.06.2021 | 08:34