Nova campanya per protegir el bosc durant l'època de recol·lecció de bolets

Dimecres, 2 d'octubre de 2019 a les 08:00

L’objectiu de la campanya és conscienciar al boletaire de l'ús respectuós del medi natural

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació impulsa una campanya divulgativa per fomentar mesures de respecte al bosc durant l’època de recol·lecció de bolets.

Amb aquesta campanya es pretén que el gaudir del medi a l’hora d’anar a buscar bolets sigui compatible amb el fet de fer-ho amb el màxim respecte amb el medi natural.

Els principals consells de respecte al medi per als boletaires són que no s’han de llençar deixalles al medi natural, que s'han de tenir en compte les altres activitats en el medi natural, que cal respectar la propietat privada i no es pot aparcar dins d'un camp, prat o entrada d'un camí. També cal tenir en compte que cal aparcar respectant el pas d'altres vehicles, cal portar el gos lligat per eviat molestar al bestiar. A més heu d'evitar molestar els animals i no deixar oberts els tancaments per a bestiar i respectar la distància.

Els consells de seguretat que cal prendre quan se surt al bosc són: explicar a algú on vas o anar-hi acompanyat i dur algun dispositiu que marqui la ubicació i portar una equipació adequada. A més heu de tenir en compte que només s'han de recollir bolets que coneguem.

Darrera actualització: 02.10.2019 | 08:55

Imatges

cuidemelmedinatural